Novi album: Zoran Primjer – Zagrebački EP sa šlagom

Zoran Primjer - Zagrebački EP sa šlagom

Nakon singlova i videospotova “Agramer”  i “Vozim se po Zagrebu” te “Zagrebačkog EP-a”, zagrebački reper Zoran Primjer donosi debitantski studijski album “Zagrebački EP sa šlagom”. Album je u potpunosti posvećen gradu u kojem je rođen, u kojem živi i koji mu je vječna inspiracija za skladanje pjesama – Zagrebu. “Zagrebački EP sa šlagom” sadrži sedam pjesama koje se bave tematikom vezanom uz Grad Zagreb te njegove stanovnike. Misija albuma je na urbano zanimljiv i edukativan način podijeliti ljubav prema Zagrebu sa svim istomišljenicima u gradu. “Zagrebački EP sa šlagom” je dostupan u digitalnom formatu na svim relevantnim streaming servisima te na CD-u. Autor svih tekstova je Zoran Malnar, glazbu i aranžmane potpisuje Tomo Žaper, a za miks i mastering je zaslužan Marko Gaćina.

“Zagrebački EP sa šlagom” otvara kompozicija “Gradec i Kaptol” – pjesma zabavnog i edukativnog karaktera za koju je inspiracija došla iz dijelova teksta Zlatne Bule, povijesnih činjenica o srednjovjekovnim sukobima te urbanih legendi poput naziva za Manduševac. Jeste li znali da je u starom Zagrebu vrijedilo pravilo “Ako bilo koji građanin drugog građana osramoti, mora njemu platiti deset peneza (tadašnji novac), a općini sto peneza te dobije ukor. Nakon trećeg ukora mu se oduzima sva imovana i tjera ga se iz grada…” ? Mnoge slične zanimljivosti i urbane legende ćete saznati slušajući “Zagrebački EP sa šlagom”. “Agramer” priča zanimljivu priču o svim stanovnicima grada, ali i onima koji će to tek postati, o njihovoj/našoj ljubavi prema gradu u kojem živimo te o želji da svojim angažmanom pripomognemo boljem životu cijelog kolektiva.

“Vozim se po Zagrebu” opisuje kako Zagreb izgleda kroz oči usamljenog vozača. Pjesma je puna pozitivnog konteksta i šalje poruku da je lagana vožnja užitak kada se voziš zagrebačkim ulicama i trgovima. Pjesma “Kaj pripovedaš” prikazuje grad kroz emocije, odnosno događaje koji daju osobi sentimentalnu povezanost s gradom, kao i način na koji se u Zagrebu razgovara i ophodi. Peta kompozicija na albumu su “Zagrepčanke”, pjesma koja na duhovit i zabavan način opisuje ljepotu nježnijeg spola grada Zagreba, a inspirirana je poznatom frazom Zvonimira Milčeca, da su od Zagreba ljepše samo Zagrepčanke. Posljednje dvije pjesme su dva izvrsna remixa – “Zagrepčanke (remix)” i “Vozim se po Zagrebu (Tom Polo remix), koji potpuno mijenjaju zvučnu sliku originalnih verzija i daju pjesmama sasvim drugu dimenziju.

soundgardina foot
Bez sluha foot
classics foot
reggae foot
terapija_FOOT
Sound Report foot
drumtidam foot