Novi blues album: Puzzle Blues Band – Life is a Tear

Puzzle Blues Band

Zagrebački blues kvartet Puzzle Blues Band osnovali su 1999. godine Slobodan Furtinger, Zoran Haraminčić-Hara, Srećko Fadiga i Amir Dubravić. Od tada neprekidno sviraju u brojnim zagrebačkim i hrvatskim klubovima izvodeći glazbu temeljenu na bluesu. Tako je i album “Life is a Tear” nastao na brojnim koncertima (Purgeraj, Sax!, Hard Place, Bikers Beer Factory, Route 66, KIC Gospić, Soba…) u periodu od 2004. do 2011. godine. Album je najbolji presjek njihovog dosadašnjeg djelovanja, donosi 16 znanih blues rock obrada snimljenjih uživo te jedan originalni studijski rad benda, naslovnu pjesmu “LIfe is a Tear” Slobodana Furtingera. Od nastanka benda u njemu su još svirali Davor Senčar i Davor Trošelj da bi Puzzle Blues Band trenutno nastupao u sastavu Zoran Haraminčić (bas, vokal),

Slobodan Furtinger (gitara, vokal), Zoran Viceban (gitara) i Robert Jurčec Muha (bubnjevi).
Sami članovi Puzzle Blues Banda o albumu, ali i o samom bluesu kažu: “Voljeti blues znači imati jedan fini i duboki osjećaj za melodioznu glazbu i improvizaciju, koja će uvijek živjeti u nama. Fenomen bluesa je utkan u zapadnu civilizaciju i do današnjih dana doživljava neprekidnu laganu ekspanziju. U potrazi za istinom, mnogi mladi glazbenici se već u ranim godinama “zakače” na blues. To se uvijek događa u mladim danima, pa bio glazbenik ili ne, ta veza ostaje za čitav život, nepovratno i neraskidivo.”
Zoran Haraminčić jedan je od 4 osnivača udruge Hrvatske blues snage (HBS) i njen trenutni dopredsjednik, dok su svi članovi benda ujedno i članovi HBS-a.

Treći svijet foot
drumtidam foot
Hrvatske blues snage
Sound Report foot
soundgardina foot
terapija_FOOT
reggae foot