Novi EP: Grgur Višić – Na pravoj strani pruge

Grgur Višić - Na pravoj strani pruge

Spona Vam predstavlja EP mladog pulskog kantautora Grgura Višića “Na pravoj strani pruge”. Debitantski EP donosi četiri “dylanovske” pjesme te iznimno inteligentne tekstove, koji ocrtavaju zrela razmišljanja suvremenog mladog autora o svijetu u kojem živimo. “Na pravoj strani pruge” je snimljen u zagrebačkom JBdB studiju, glazbu i tekstove potpisuje Grgur Višić, a za aranžmane i glazbenu produkciju je zaslužan Damir Trkulja – Šiljo.

EP otvara singl “Neki drugi ljudi”, prva pjesma koju je Grgur objavio. Govori o Svemiru, iako je sama riječ “svemir” izostala iz pjesme. Pjeva o ljubavi i opisuje ljude. Što uopće mladić s dvadeset i jednom godinom može znati o ljudima možete saznati u ovoj kompoziciji.
“Stari drug” donosi nešto potpuno drugačije – priča priču o krvoločnom ubojstvu. Na ciničan i pomalo satiričan način, pjesma je ispjevana u sretnim, durskim melodijama, uz konstantne izmjene pejsaža i vividnih slika.


Ljubavno-nostalgična pjesma “Sutra vratit ću se ja” je napisana na putovanju, nekoliko tisuća kilometara od Grgurove kuće. U pomalo country ritmu postavlja pitanje: “Što možemo ponijeti sa sobom putujući svijetom? Osim iskrivljenih slika mjesta koje smo nekada zvali domom?
Posljednja kompozicija na EP-u poručuje da “Ipak možda ima nade”. Izjava. Bunt. Sažaljenje. Tuga. Urnebes. Nevjerojatna dvosmislenost današnjice. Kvaka 22. Osam kitica razornih misli koje nekome ne znače apsolutno ništa, a nekome mogu promijeniti svijet.

Sound Report foot
drumtidam foot
Hrvatske blues snage
reggae foot
soundgardina foot
classics foot
terapija_FOOT