Novi EP: One Possible Option – My Name is Uncreature

One Possible Option (Rijeka)

Iako hrvatski glazbeni sastavi koji pjevaju na engleskom jeziku nisu rijetka pojava, ne događa se često da jedan domaći bend potpiše ugovor s njemačkom diskografskom kućom i ostvari veliku europsku turneju, a upravo je to pošlo za rukom izvrsnom riječkom kvartetu One Possible Option. Okosnicu te alter-rock grupe, osnovane 2007. godine, čine gitarist i tekstopisac Zdravko Kasapović – Piggy (vođa nekadašnje grupe The Stuff) i njegov sin, Deni Kasapović na vokalu, kojima su se pridružili Evin Nađ na basu te Dejan Adamović – Deva na bubnjevima.

Uz nezaobilaznu žestoku i beskompromisnu svirku, iznimno važan dio One Possible Optiona su inteligentni tekstovi koji govore o realnosti, ljudskim i globalnim problemima, sugeriraju načine za rješavanje tih problema te istovremeno nude slušateljima poruku i inspiraciju. Kako bi što veći broj ljudi mogao razumjeti njihovu snažnu poruku, sve pjesme su prevedene na engleski jezik, što je rezultiralo brojnim koncertima u mnogim europskim državama (Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Italija, Švicarska). Na jednom od nastupa prepoznali su ih predstavnici berlinskog Setalight Recordsa i odmah im ponudili izdavanje EP-a te organizaciju velike europske turneje, koja će se održati u rujnu ove godine. Prije toga, u ožujku, uz potporu njemačke predgrupe Samavayo, One Possible Option će se predstaviti i hrvatskoj publici na mini turneji koja (za sada) obuhvaća sljedeće gradove:

14.3. ZAGREB – Klub
15.3. UMAG – American Bar
19.3. SPLIT – Kocka
20.3. ŠIBENIK – Azimut
21.3 RIJEKA – Beertija
22.3. PULA – Mimoza

EP “My Name is Uncreature” (Spona / Setalight Records, 2014.) sadrži pet pjesama koje je snimio Matej Zec u studiju G.I.S. u Kastavu, a miks i mastering potpisuje Goran Kovač.

Sound Report foot
reggae foot
Bez sluha foot
drumtidam foot
classics foot
Hrvatske blues snage
terapija_FOOT