Novi singl: BE HA VE – Heart Beyond Control

BE HA VE - Heart Beyond Control

Ispred zagrebačkog americana blues sastava BE HA VE je iznimno uzbudljivo razdoblje – predstavljaju novi singl “Heart Beyond Control” kojim najavljuju album “Our Songs”. Njihov drugi studijski album bit će objavljen 07.06.2021., a promovirat će ga u zagrebačkom klubu Močvara, u subotu, 12. lipnja. Ta će se promocija održati u sklopu dvanaestog izdanja “Zagreb International Blues Festivala”, a uz BE HA VE te će festivalske večeri nastupiti i sastav Bok Blues. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.


Glazbu singla “Heart Beyond Control” potpisuje Zoran Haraminčić, aranžaman su napravili Davor Bunčić i Zoran Haraminčić, a autorica teksta i omota, Anastazija Vržina kaže: “Heart Beyond Control” je nastala slučajno krajem 2019., uoči pandemije. To je prva pjesma koju smo Hara i ja napravili zajedno, ali nije bila moj prvi izbor. Hara je često komentirao da ima “viška” glazbenih ideja, a ja da imam “višak” tekstova. Kada smo se Hara, Buna i ja našli da nešto “iskemijamo”, Hara je počeo svirati neku temu i tražiti među mojim papirima adekvatne riječi. Izvukli smo “Heart Beyond Control” koja je originalno imala prilično kraći tekst drugačije dinamike. Tada se Buni pojavila urgenta situacija s poslom pa nas je ostavio same na nekih sat vremena. Kada se vratio u šali nas je zadirkivao “I? Jeste li gotovi?”. Mi smo mu samo rekli: “Čekamo te da čuješ stvar i naučiš pjevati tekst.” Proces stvaranja je bio jako zabavan, iako pjesma nije ni vesela niti previše optimistična. To je ljubavna pjesma o vezi koja se bolno raspada, a da niti jedna strana nema opipljiv razlog za to. Stanje kada ljubav jednostavno izgori.


Pjesma je prvobitno s moje strane bila zamišljena u nešto rockerskijem stilu, ali je tijekom procesa komponiranja prebačena u svojevrsnu lounge, blues jazz verziju, za koju su zaslužni Buna i Hara. Kada sam je čula bila sam oduševljena jer zvuči baš kako je oduvijek trebala zvučati i nadamo se da će se publici svidjeti.”.

  
classics foot
terapija_FOOT
Sound Report foot
reggae foot
drumtidam foot
soundgardina foot
Bez sluha foot