Novi singl: Billie & The Kids – Stranci

Billie & The Kids - Oproštaj

Spona s ponosom predstavlja potpuno novi bend u svojem glazbenom katalogu – Billie & The Kids! Grupa svira glazbu iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća (rhythm & blues, soul) na moderan i suvremen način, uz vrhunsku produkciju i još bolje sviračko te aranžmansko umijeće. Iza sebe imaju tri iznimno uspješna albuma na engleskom jeziku („Take One“, 2010., „Jukebox Daddy“, 2014. i „Soulful Woman“, 2018.) koji su objavili za eminentne svjetske diskografske kuće. Sva tri albuma su dobila odlične recenzije pisanih i elektronskih medija, a brojni singlovi su emitirani na mnogim radio stanicama u Europi i Americi. Predvođeni karizmatičnom pjevačicom Anom Klabučar (aka. Billie), Billie & The Kidsi su svirali na mnogim turnejama diljem Europe (Engleska, Švedska, Italija, Njemačka, Austrija, Danska, Mađarska…), gdje su opetovano dokazali da je vrhunska glazba univerzalan jezik, koji svi razumiju.

 Singl “Stranci” je prva pjesma koju su Billie & The Kids napisali na hrvatskom jeziku. Riječ je o energičnoj i radiofoničnoj kompoziciji, koja istovremeno zvuči i “retro” i moderno. Glazbu su skladali Ana Klabučar i Jurica Štelma, tekst je napisala Ana Klabučar, aranžman je napravio Jurica Štelma, a “Strance” su snimili  Ana Klabučar (vokal), Josip Tocilj (klavir), Sonny (električna gitara), Tom Kiss (bubnjevi), Jurica Štelma (kontrabas), Robert Polgar (tenor sax), Mario Šincek (trombon), Domagoj Ivanković (bariton sax) i Branko Sterpin (truba). Singl je snimljen i miksan u “Sunday Studios” u Svetoj Nedjelji, za miks su zaslužni Sven Pavlović i Jurica Štelma, dok je mastering napravio Zoran Švigir (ŠiŠmiŠ Studio).
     

Uz pjesmu “Stranci” vezana je zanimljiva priča; “Pjesma je originalno nastala 2016. godine, a prepjevana je na hrvatski 2020. Jurica i ja, dugogodišnji partneri nakon neke od brojnih prepirki sjedili smo za klavirom pokušavajuci oživjeti pjesmu koju sam ja zamislila kad sam ga pitala: “Zar ti ne smeta kad zbog tebe pišem ovakve pjesme?”, na što je on u svom stilu odgovorio:” Zašto bi mi smetalo? Pa bolje da pišeš pjesme nego da me stvarno ostaviš!”  Od tad su nastale jos mnoge pjesme a mi smo i dalje zajedno uz dvoje prekrasne djece.” – kaže Ana Klabučar – Billie.

soundgardina foot
drumtidam foot
Treći svijet foot
Sound Report foot
terapija_FOOT
classics foot
Bez sluha foot