Novi singl: Buna – Megla

Buna - Megla

Singl “Megla” možete poslušati OVDJE

Iako Davora Bunčića Bunu mnogi znaju iz blues/rock/americana bendova Ben Dover i Be Ha Ve, ovoga puta Buna je pripremio nešto sasvim drugačije. Riječ je o instrumentalnom etno uratku “Megla”, svojevrsnoj kućnoj radinosti znanog bluesera – svestrani Buna je sve instrumente odsvirao i snimio sam, producirao je pjesmu, a uz to je i autor glazbe i aranžmana. Autorica akvarela na naslovnici je Biserka Jajić Habdelić, a zanimljivo, pjesma “Megla” je nastala još 2003. godine, pojavom mogućnosti kvalitetnog snimanja u kućnom studiju.

Dio djetinjstva, koji je Buna proveo u Podravini, zauvijek je obilježio glazbeni izričaj ovog glazbenika. Ravnica, blizina rijeke Drave, pješčani nanosi, močvare i maglovita jutra inspiracija su koja je ostala u trajnom sjećanju. Inspiracija koju Buna oslikava glazbom. “Megla” je jedna od pjesama koja je stvorena u doba zanimanja za etno i korijene izričaja glazbe nastale u Podravini.

Davor Bunčić Buna, glazbenik iz Zagreba, počeo se aktivno baviti glazbom sedamdesetih godina u kvartovskim bendovima. Kasnije se počinje i profesionalno baviti glazbom te svira i pjeva u nekoliko rock bendova. Danas je član autorskog blues/americana sastava Be Ha Ve i power/blues benda Ben Dover.

drumtidam foot
jazz foot
Bez sluha foot
Hrvatske blues snage
terapija_FOOT
classics foot
Sound Report foot