Novi singl: Castaway Souls – Od mora sjeverno

Castaway Souls - Od mora sjeverno

Sisački glazbeni projekt Castaway Souls predstavlja singl “Od mora sjeverno”, koji najavljuje novi studijski album čija se objava očekuje krajem tekuće godine. Album je u potpunosti snimljen na akustičnim instrumentima, što predstavlja značajnu prekretnicu u radu Castaway Souls-a.

Glazbu i teskt potpisuje Louis Juckovich, koji o pjesmi kaže: “2020. je bila po mnogočemu specifična godine. Mnogi će ju uglavnom pamtiti po lošem. No, bilo je u svemu tome novome i svijetlih trenutaka, pa i perioda. Detaljno će mi ostati u uspomeni, gotovo dan za dan. Mene su te godine intenzivno posjećivale moje tajne i čarobne muze. Tako evo, pod njihovim utjecajem, prezentiram četvrti singl s nadolazećeg dugosvirajućeg albuma Castaway Soulsa, na kojem će biti skladbe napisane isključivo u toku spomenute godine. „Od mora sjeverno“ prva je krizna kompozicija, kako sam ih tada radno imenovao, nastala jednog ponedjeljka u ožujku, dan nakon zagrebačkog potresa. Još je jedna u nizu jednostavnih priča o sjetnom prisjećanju na jednu prošlu „kontinentalnu“ ljubav. Rekao bih, baš prigodna za kraj ljeta i početak jeseni.”.

Castaway Souls je glazbeni projekt iz Siska predvođen gitaristom, vokalom i autorom Louisom Juckovichem. Javnosti su se predstavili LP-em “Demons from the Attic”, EP-em “I’ll Be Flying Tonight” te brojnim singlovima. Širok spektar glazbenih utjecaja, raznovrsnost tekstualnih tema te složenost aranžmana pokazali su na albumu “Between Surreal and Reality”, a pjesmama “Kazaljke”, “Haljina za ples”, “Kralj naive” te aktualnim singlom “Od mora sjeverno” dokazali su kako kvalitetne tekstove mogu pisati i na hrvatskom jeziku.

Bez sluha foot
Sound Report foot
soundgardina foot
Treći svijet foot
reggae foot
Hrvatske blues snage
terapija_FOOT