Novi singl: Gretta – Sjaj

Singl “Sjaj” poslušajte OVDJE

Zagrebački rock kvartet “Gretta” predstavlja “Sjaj”, treći najavni singl dugoočekivanog, četvrtog studijskog albuma, koji izlazi ove jeseni. Riječ je o izrazito ritmičnoj pjesmi, koja kroz zarazno pjevne melodije progovara o ljubavnoj vezi koja, bez obzira na sve okolnosti i životne probleme, još uvijek opstaje te donosi zadovoljstvo i sjaj. Glazbu potpisuju Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, koji je napisao i tekst, aranžmane je radila cijela “Gretta”, dizajn naslovnice je djelo Luke Hrgovića, a za snimanje, miks i mastering je zaslužan Srđan Sekulović Skansi.

Prva dva singla s Grettinog četvrtog albuma su postigla velike uspjehe -pjesma “Malena” je osvojila glazbenu nagradu “Porin” za najbolju vokalnu suradnju, proglašena je pjesmom godine u emisiji “Music Pub” Zlatka Turkalja na Hrvatskom radiju, na Youtubeu je prošla brojku od pola milijuna pogleda, a već je punih godinu dana prisutna na službenoj nacionalnoj ljestvici najslušanijih singlova “HR top 40”. Singl “Sreća” je zauzeo vodeća mjesta brojnih radijskih ljestvica te također dugo boravio na “HR top 40”, a za pjesmu je, u režiji mladih genijalaca iz “Skalpel kolektiva”, snimljen i fenomenalan videospot koji se uistinu isplati pogledati do samog kraja.

“Gretta” je u prva četiri mjeseca ove godine svirala više od dvadeset koncerta, od kojih se posebno ističu zapaženi nastupi pred punim “Domom sportova” i splitskom “Spaladium Arenom”, a osim pjesama sa studijskih albuma “Fanatik” (2008.), “Vidim što vidim” (2010.) i “Kreteni” (2012.), uživo izvode više od pola materijala s do sada neobjavljenog, četvrtog studijskog albuma.

“Grettu” poslušajte uživo na sljedećim lokacijama:

20.05. Čakovec, Norijada
29.05. Rijeka, Student Day
05.06. Slavonski Brod, Inuendo
06.06. Osijek, 33. Osječko ljeto mladih, Dvorište kluba Vega
14.08. Koprivnica, Rock Live festival
18.09. Zagreb, Rujanfest

Hrvatske blues snage
jazz foot
classics foot
reggae foot
terapija_FOOT
Treći svijet foot
Bez sluha foot