Novi singl: Gretta – Tobogan

Gretta - Tobogan

https://www.youtube.com/watch?v=HhejJzr6bJg

 

Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja “Tobogan”, prvi singl s nadolazećeg, petog studijskog albuma! Nova pjesma donosi i nekoliko noviteta, koji su osvježili prepoznatljiv Grettin zvuk – svestrani Chubi uz pjevanje i sviranje gitare ovaj put svira i synth, a Gretta je u ovu pjesmu uključila i za njih potpuno novi instrument – ukulele. U pjevanju pratećih vokala je sudjelovao i Suba iz Hladnog piva, prijatelj benda, koji je pjevanjem uljepšao pjesmu. A svojom nevjerojatno pozitivnom energijom, snimanje je učinio nezaboravnim. Još jedna posebnost “Tobogana” je to da je cijeli bend pjesmu snimao zajedno i uživo.

Glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, koji je zajedno s Stuartom Martinom u New Yorku napravio i miks, a autor fotografije s naslovnice singla je Fulvio Vidić.

“Tobogan je veselo – nostalgičan singl nastao u ljetnim mjesecima. Pjesma nam se toliko svidjela da nismo mogli dočekati da je snimimo. Nazvali smo Skansija i rekli mu: “Sutra dolazimo u studio, sve ćemo snimiti uživo, ti samo stisni tipku REC.”. Veliko hvala Subi na gostovanju na ovom singlu!” – kaže Hrvoje Medanić, gitarist Grette i jedan od autora pjesme.

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma te brojne uspješne singlove i spotove. Osvojili su Porin, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bezičnim slušalicama). Aktualni su pobjednici Karlovačko RockOff festivala.

Grettu možete poslušati uživo u četvrtak, 29.9. u zagrebačkom KSET-u gdje nastupaju na festivalu “Velika rock eksplozija #9”.

Sound Report foot
Hrvatske blues snage
soundgardina foot
classics foot
drumtidam foot
Treći svijet foot
terapija_FOOT