Novi singl “Gustafa” povodom Martinja – “San Pierino”!

Gustafi

Singl “San Pierino” poslušajte OVDJE

 Točno na Martinje, dan koji slavi tradicionalni pučki običaj simboličnog pretvaranja mošta u mlado vino (tzv. krštenje vina), Gustafi predstavljaju “San Pierino”! Novi singl legendarnih istrijana je zarazno-vesela, melodično-plesna, prava “gustafovska” energetska bomba od pjesme, koja će uskoro postati dio reportoara svih boljih zabava i fešti diljem zemlje! Riječ je o petom (“Hiti se na mene”“THC balun (Cumbia Istriana)”“Za ljubav se ne moli” i “U mojoj Glavi” ) singlu s hvaljenog albuma “Maneštra”, koji je Gustafe zadržao tamo gdje već godinama jesu i gdje oduvijek i pripadaju – na sam vrh domaće scene.

“San Pierino je jedina ortodoksnija tex-mex pjesma na albumu, vesele naravi, posvećena San Pierinu, zaštitniku pijanaca, oda raskalašenom, bohemskom životu. Klasičnu tex-mex formu razbija početak s Cashovskom bariton gitarom te kiticama koje preskaču u stiliziranu cubanu. Alen Peruško, stari harmonikaš Gustafa koji je gostovao na ovoj pjesmi, pokazao je da je ostao vrsni harmonikaš, kojeg se ni Flaco Jimenez ne bi postidio.” – kaže Edi Maružin.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u 35 godina uspješne karijere su objavili deset studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili – od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do afričke Zelenortske Republike i dalekog Brazila.

Treći svijet foot
drumtidam foot
terapija_FOOT
soundgardina foot
Sound Report foot
Bez sluha foot
classics foot