Novi singl: Halftonz – Perfect Day

Halftonz - Perfect Day

 Zagrebački rock blues sastav Halftonz predstavlja “Perfect Day” – emotivnu pjesmu koja govori o ljubavi, zajedništvu i prijateljstvu. Ovim pozitivnim, vedrim i zaraznim singlom Halftonzi najavljuju album prvijenac “Like Guardians of Time”, koji će biti objavljen tijekom travnja, a koncertna promocija albuma će se održati u petak, 10. svibnja u Vinylu. Prije toga (Hard Place, 12.4.) će zagrebački rock-bluzeri nastupiti na jubilarnom, desetom izdanju “Zagreb International Blues Festivala”, gdje će uživo predstaviti debitantski singl “Perfect Day”.

“”Perfect Day“ je pjesma o danu koji je ostao zarobljen u sjećanjima, daleko u prošlosti, izdvojen od vremena koje prolazi. To je priča o osjećaju povezanosti i potpunog ispunjenja, o osjećaju koji zauvijek ostaje u našim mislima i snovima kao dokaz smislenosti postojanja, kao jedan od fragmenata velike slike koju nastojimo naslikati.“ – kaže autor glazbe i teksta, Zoran Jelaković.

Singl “Perfect Day” je snimljen u HB ton studiju, glazbenu produkciju potpisuju Zoran Haraminčić i grupa Halftonz, a fotografiju naslovnice singla snimio je Hrvoje Gradečak.

Halftonz je zagrebački rock blues bend nastao početkom 2015. okupljanjem iskusnih glazbenih entuzijasta, koji su prethodno prošli kroz različite glazbene sastave. U početku svirajući specifične obrade poznatih blues klasika, a kasnije pomakom prema autorstvu i vlastitim skladbama koje su pomalo “odlutale” u raznim smjerovima rock izričaja, zadržavši tekstove na engleskom jeziku, bend pokušava stvoriti, dočarati i prenijeti svoj doživljaj glazbe.

Halftonz djeluje u sljedećem sastavu: Jelena Marković (vokal), Predrag Dragojević – Peđa (bubanj), Berislav Perković – Bero (bas), Robert Stezinar – Robi (klavijature, usna harmonika) i Zoran Jelaković – Kiki (gitara, prateći vokal).

Sound Report foot
Treći svijet foot
classics foot
drumtidam foot
reggae foot
Bez sluha foot
Hrvatske blues snage