Novi singl i videospot: Dosh Lee & Mašinko – Zašto pijemo?

Dosh Lee & Mašinko - Zašto pijemo?

https://www.youtube.com/watch?v=qoGfAQVpLFc

U pravoj najezdi novih, vrhunskih, melodičnih i radiofoničnih singlova kojoj upravo svjedočimo, Dosh Lee & Mašinko Vam donose nešto potpuno drugačije – pjesmu iz prošlog tisućljeća! Riječ je o zaboravljenom hitu “Zašto pijemo?” zagrebačke punk grupe Crna kronika, u kojoj su krajem devedesetih svirali pojedini članovi Dosh Lee-a i Mašinka. Nakon što je godinama čamila na prženom CD-u u mračnom kutku vlažnog podruma, pjesma je pronađena, preslušana i ponovno snimljena, prvenstveno iz znanstvenih razloga. Naime, u minutu i tri sekunde koliko ova glazbena poslastica traje, Dosh Lee & Mašinko donose smisleni odgovor na vječno pitanje koje već milenijima muči liječnike, psihologe i brojne stručne osobe – zašto pijemo?

Singl “Zašto pijemo?” je snimao i miksao Antonino Šimić u “Greenwood studiju”, za mastering je zaslužan Tomislav Hleb, a dizajn naslovnice je djelo Gordane Periškić.

Kako zlo nikad ne dolazi samo, u režiji Doringa je snimljen i videospot “Zašto pijemo?” koji, za razliku od pjesme, nema radnju, priču ili pouku. U spotu nepoznati muškarac odjeven u ružičastu košuljicu, šljokičasti sako i šminkerske cipelice, potpuno bezrazložno trčkara lijevo – desno, a povremeno mu društvo pravi pas. Ukratko, nešto što ne biste poželjeli ni najgorem neprijatelju.

Bez sluha foot
jazz foot
terapija_FOOT
classics foot
Sound Report foot
soundgardina foot
reggae foot