Novi singl i videospot: Dosh Lee & Miki Solus – Opasnost vreba

Dosh Lee & Miki Solus

Zagrebački punk – funk – HC – butchrowing kvartet „Dosh Lee“ i otkačeni genijalac Miki Solus predstavljaju zajednički singl „Opasnost vreba“ (Aquarius Records / Spona Digital). Svi koji su upoznati s dosadašnjim radom navedenih izvođača vrlo vjerojatno mogu naslutiti o kakvoj je ludosti ovdje riječ, a za one koji ne znaju – očekujte neočekivano i spavajte s jednim okom širom otvorenim… Misteriozne smrti slavnih osoba u 27. i iznenadne umirovljenika u 72. godini, ničim izazvane neočekivane kontrole konduktera ZET-a te paranoična fobija od đihadista i sjevernokorejskih raketa samo su neke od fascinantnih, neobjašnjivih pojava koje tjeraju strah u kosti svim poštenim građanima.

Glazba je (ne)djelo Dosh Lee-a, tekst su napisali Miki Solus i Tomislav Kralj, glazbeni producent je perspektivni Antonino Šimić („Greenwood studio“), za mastering je zaslužan Tomislav Hleb, za dizajn naslovnice Gordana Periškić, a prateće vokale su pjevali Ognjen Bašić, Martin Mandir i Tomislav Čubek … Zlobnici bi rekli – puno baba, kilavo dijete.

U režiji Dinka Pasinija, na nekoliko zagrebačkih lokacija snimljen je i videospot, koji kroz obračun umirovljenika i razularene mase s prikrivenim hispsterom donosi dozu „tarantinovskog“ ludila.

„Dosh Lee“ iza sebe ima dva studijska albuma („Velika nepravda na malom ekranu“, 2009. i „Kaktus Galaktus“, 2012.), a debitantski album Miki Solusa „Muzika za djecu i penzionere“ izlazi u ožujku.

Hrvatske blues snage
Treći svijet foot
Bez sluha foot
soundgardina foot
Sound Report foot
terapija_FOOT
classics foot