Novi singl i videospot: Gatuzo – Mozak

Gatuzo - Mozak

Zagrebački bend Gatuzo predstavlja singl i videospot “Mozak”, kojim najavljuje novi album koji bi trebao izaći tijekom 2021.
“Jako smo uzbuđeni zbog rada na novom albumu. Novi singl je direktan i govori o našim stavovima vezano za ovo suludo vrijeme u kojem živimo, a glavno pitanje pjesme je: „Što je to ZLO?“ Spot je radila Lara Končar i prezadovoljni smo krajnjim rezultatom. Cijela atmosfera spota je naglasila poruku pjesme, što nam je bio i cilj. Snimali smo u JBdB studiju, u kojem snimamo i album, a napokon imamo priliku raditi album u samom studiju, tj. stvarati ga od nule prilikom snimanja. To je rezultiralo potpunom slobodom u aranžmanskom smislu i nismo ograničeni trajanjem pjesama u komercijalnom smislu. Produkciju je radio Šiljo, kao i za prvi najavni singl „Što to govori o nama“. Spot je premijerno prikazan u emisiji PopRock.hr, a od danas ga možete pogledati i na youtubeu – rekli su dečki iz benda.

Gatuzo je objavio EP “Temelji” (2006., Spona) te pet studijskih  albuma – “Noge/ruke/glave” (2007.), “!” (2009.), “Gdje idemo” (2013.), “Megalomania” (2014.) i “Van kontrole” (2019.). Osvojili su mnoge nagrade, među kojima se ističu Porin za najbolji alternativni rock album, nagrada Status za najbolji mladi rock sastav te pet nominacija za Porin u raznim kategorijama. Poznati su u cijeloj regiji po nevjerojatno energičnim nastupima, a surađivali su i s velikanima domaće glazbene scene Goranom Baretom i Sašom Antićem iz TBF-a. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu. 

Uz Gatuzo, Šiljo je svirao i u kultnom sastavu Majke (2009.-2012.) te snimio album “Teške boje” (2011.) koji je proglašen albumom godine, a isto tako je i autor pjesme “Teške boje”, koja je osvojila Porin (2012.) za hit godine i pjesmu godine.

classics foot
Hrvatske blues snage
Bez sluha foot
soundgardina foot
reggae foot
Sound Report foot
Treći svijet foot