Novi singl i videospot: Grgur Višić – Gentleman Luzer

Grgur Višić - Gentleman Luzer

Spona i Croatia Records predstavljaju “Gentleman Luzer”, novi singl mladog kantautora Grgura Višića. Pjesma kroz pet minuta mističnog osjećaja zadimljenosti godina priča priču o izgubljenom čovjeku. On je gentleman, ali gubi. Vrlo “dilanovskim” stilom pisanja, uz nadahnut aranžman, singl nas uvlači u potpuno jedinstven svijet u kojem Gentleman Luzer napušta dom, leti u nebesa, upada u limb, prezire trombon, kesi brčinu, viče “daj mi, daj!” i na sve moguće načine izaziva sudbinu.

Pjesma je snimljena, producirana i masterirana u novom PurpleCat studiju, koji vodi Damir Trkulja Šiljo (Gatuzo, Benston). Videospot iza kojeg snimateljski i režiserski stoji Igor Ilić snimljen je u Zagrebu i pažljivo prati tematiku pjesme te prikazuje polagano propadanje jednog profinjeno formiranog čovjeka. Snimljen na zagrebačkom Dolcu, gentleman kojeg glumi Veselin Krstovski, inače profesionalni glumac, prolazi kroz životnu krizu te u nadmetanju s uličnim igračem (Luka Kukić), gubi sve što u tom trenutku posjeduje. Spot je puštan radnjom unazad, tako da odmah pri prvoj sceni vidimo glavnog lika u najderutnijem stanju. Kako radnja teče, pomalo otkrivamo slijed događaja koji su ga doveli do propasti. Grgur, kao narator priče, kontinuirano se pojavljuje te uz gitaru pripovijeda i prenosi srž poruke koja je smještana u Gentlemenovu životu.

Grgur Višić je mladi kantautor, koji u glazbene vode ulazi punim plućima. Iskrenost i ljubav, doza osobne i kolektivne kritike, odrastanje… Samo su neke od tematika koje šaraju Grgurovim pjesmama. Za sebe kaže da je opušten i da samo radi ono što voli. Gentleman Luzer odličan je primjer profesionalnog i jedinstvenog pogleda na stvaranje muzike. U kontekstu hrvatske kantautorske scene, možemo reći da je ova pjesma, a tako i nadolazeći album koji slijedi, nešto itekako vrijedno vaše pažnje.

Bez sluha foot
drumtidam foot
terapija_FOOT
classics foot
Treći svijet foot
reggae foot
Hrvatske blues snage