Novi singl i videospot: Gustafi – Ni vlaka za Divaču

Gustafi - Ni vlaka za Divaču

Videospot pogledajte OVDJE

Gustafi predstavljaju pjesmu i videospot “Ni vlaka za Divaču”. Riječ je o posljednjem singlu (nakon “Hiti se na mene”“THC balun (Cumbia Istriana)”“Za ljubav se ne moli”“U mojoj Glavi” i “San Pierino” ) s hvaljene “Maneštre”, jedanaestog studijskog albuma legendarnih Istrijana. Autor glazbe, teksta i aranžmana je Edi Maružin, koji je pjesmu i snimio u Maružinima, glazbenu produkciju je napravio Edi Cukerić, a naslovnicu singla Ang Maružin.

Zanimljiv, sjetan, pomalo artistički, jednostavan i efektan videospot je snimljen na željezničkoj stanici pod redateljskom palicom Johna Karduma.
 

“”Ni vlaka za Divaču” je najtamnija pjesma albuma, minimalistična kompozicija s tri instrumenta  (gitara, bas i sint), pjeva o sjeti, o prošlosti, ali i o stvarnosti, o ogrezlosti ljudi u alkohol, drogu, očaj i beznađe, gdje ni smrt nije izlaz. Ni više vlaka za Divaču, iako i dalje čekamo na peronu.” – kaže Edi Maružin, frontmen Gustafa.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u više od 36 godina uspješne karijere su objavili jedanaest studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili – od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do afričke Zelenortske Republike i dalekog Brazila.

soundgardina foot
classics foot
terapija_FOOT
Sound Report foot
reggae foot
Bez sluha foot
Treći svijet foot