Novi singl i videospot: Luka Katić – Žena

Luka Katić - Žena

Spona vam predstavlja Luku Katića, novo ime u svojoj glazbenoj obitelji. Luka nam donosi singl “Žena”, pjesmu koja na inteligentan način ukazuje na problem zanemarivanja ženskih prava, čak i u današnjem, modernom društvu. Singl je snimljen u studiju Tvornica zvuka, glazbenu produkciju, miks, mastering i aranžman potpisuju Luka Senčić i Karlo Lukačević, a autor glazbe i teksta je Luka Katić, koji kaže: “Pjesma “Žena” govori o tome kako je potrebno osvijestiti koliko smo mi kao čovječanstvo uskraćeni za stvaralaštvo i umovanje žena kroz povijest zbog raznih ustroja i normi patrijahalnih društava (pravo na obrazovanje, pravo na glas itd.). Naravno, nejednakosti se osjete i sada te je ova pjesma čisto osvještavanje o toj činjenici. Prvo i osnovno, to je osvještavanje mene samog, koji se ne smatram borcem za ženska prava, niti sam sposoban to biti.”.

Lepršav, poletan i rasplesan videospot je režirao, snimio i montirao Darko Bušnja, izvršna producentica je Željka Benčić, plesačica Ivona Grubišić Pupić, kostimograf Nikola Kokanović, za šminku je zaslužna Ivana Lončar, dok produkciju spota potpisuje Bond Squad production. Spot je snimljen u dvorcu Veliki Tabor, a koncept je osmišljen tako da art plesačica pleše kroz prostore dvorca dok su na zidovima projicirane slike žena znanstvenica i književnica kroz povijest. Naravno, među slikama se mogu naći i slike kućanice, radnice u tvornici, plesačice baleta itd.

Luka Katić singlom i spotom “Žena” najavljuje debitantski album na kojem će svoje mjesto naći deset autorskih kompozicija, a čije se objavljivanje očekuje iduće kalendarske godine.

Bez sluha foot
Treći svijet foot
terapija_FOOT
classics foot
drumtidam foot
Hrvatske blues snage
soundgardina foot