Novi singl i videospot: Manuel Alcaraz Clemente – Distance IV

Manuel Alcaraz Clemente – Distance IV

Španjolski virtuoz na udaraljkama – Manuel Alcaraz Clemente i svjetski poznati hrvatski skladatelj – Dario Cebić objavili su fascinantnu skladbu ,,Distance IV“. Skladba je nastala kao reakcija na klimatske promjene u svijetu, otapanje ledenjaka, prikaz polarne noći, prikaza noći duž Antarktike, kao i druge fenomene prirode. Isto tako, osim dramatičnih klimatskih zbivanja, skladba svojom energijom i duhovnošću slavi ,,World Music Day“, koji se svake godine obilježava 21. lipnja.

Osim same skladbe mladi umjetnici snimili su i prekrasan spot koji je izuzetno vezan na remek djelo mladog hrvatskog umjetnika te svojom dramatičnošću i koloritom uveliko pridonosi duhovnoj atmosferi. Autor spota je Leonardo Dokša. Manuel Alcaraz Clemente španjolski je udaraljkaš specijaliziran za suvremenu glazbu. Član je poznatog Schallfeld Ensemble, a dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Dario Cebić studirao je na najprestižnijim svjetskim akademijama. Dobitnik je državne nagrade za pedagoški rad i kompoziciju, te dobitnik brojnih svjetskih nagrada i priznanja. Izdvajamo nagrade u New Yorku, Beču, Zagrebu, Pekingu, Kopenhagenu, Torinu, Milanu, Lisabonu, Pragu, St. Petersburgu i Barceloni.

terapija_FOOT
classics foot
Sound Report foot
Treći svijet foot
Bez sluha foot
reggae foot
Hrvatske blues snage