Novi singl i videospot: “Pijano Bar – Zemljo”

Pijano Bar - Zemljo

Videospot “Zemljo” pogledajte OVDJE

 

Zagrebački akustični sekstet Pijano Bar predstavlja singl i videospot “Zemljo”. Riječ je o posljednjem singlu s albuma posvete Valungarima (“Pijano Bar svira Valungare – Uživo kod Vidre”) te o pjesmi koja je najbliža novom zvuku Pijano Bara.
Autor pjesme, Marko Kova Kovačić kaže: “”Zemljo” je poziv majci zemlji da se otvori i proguta zlikovce svih vrsta, a može se shvatiti i kao poziv da nas proguta majka zemlja, kako se više ne bismo sramotili gledajući ekipu na i oko vlasti.”

Spot je, pod redateljskom palicom Silvia Novosela i Marka Kove Kovačića, snimljen u “ugroženom” parku na zagrebačkoj Savici te u Gornjoj Stubici kod spomenika Matije Gupca, a kolor korekciju su napravili Ema Giunio i Marin Maršić. Snimku, miks i mastering potpisuje Hrvoje Prskalo Vidra, koji je uz Marka Firsta napravio i glazbenu produkciju. Glazbu i aranžman potpisuje cijeli Pijano Bar, autor teksta je Marko Kova Kovačić, a fotografija na naslovnici je djelo Silvia Novosela.

Pijano Bar se javnosti predstavio uspješnim singlovima “Probajmo zajedno” i “Nasukan” te hvaljenim albumom “Pijano Bar svira Valungare – Uživo kod Vidre”, kojeg su promovirali zapaženim nastupom na festivalu “Velika rock eksplozija #9” u zagrebačkom klubu  KSET. Nakon zatvaranja priče o glazbenim korjenima (Valungari), bend u veljači kreće s potpuno novim materijalima pa očekujte zanimljive singlove, spotove i brojne koncerte.

Pijano Bar je akustični sekstet u kojem je Marko Kova Kovačić iz Valungara pažljivo spojio vrhunske instrumentaliste i senzualnu pjevačicu Ivi First s vlastitom poetikom i poimanjem uhu i umu dostojne pop glazbe. Pitka, no nipošto banalna, autorska je niša po kojoj će ploviti „Pijano Bar“, nastavljajući zagrebačku, pa i hrvatsku tradiciju kvalitetne šansonjersko zabavne glazbe. Marko First, prva violina, preuzeo je vodstvo proba i aranžersku koordinaciju, nenadmašna ritam sekcija iskusnih Kristijana Gregurića – Grge i Siniše Krstekanića – Sinketa, pumpa i ne da ni lijevo ni desno sjetno starogradskoj harmonici Andrije Laze, posuđenog iz bratskog benda Picksiebner.

Bez sluha foot
classics foot
terapija_FOOT
Sound Report foot
soundgardina foot
Treći svijet foot
reggae foot