Novi singl i videospot: Sunnysiders – Nemoj reći ništa više

Sunnysiders Nemoj rećiništa više

Videospot “Nemoj reći ništa više” pogledajte OVDJE

 

Splitsko-zagrebački blues sastav Sunnysiders predstavlja drugi singl i videospot s aktualnog albuma “10 kartolina s daleke obale”, pjesmu “Nemoj reći ništa više”. Kad potencijalni slušatelj i običan poznavatelj opusa Daleke obale pogleda popis pjesama na omotu albuma „ 10 kartolina s daleke obale“, uglavnom prvo što upita je: „Koja je ovo pjesma “Nemoj reći ništa više”? Prvi put čujem!“.                                                          

I uglavnom je u pravu, pošto pjesma s takvim imenom ne postoji u pjesmarici Daleke obale. No, ipak se radi o pjesmi koja je objavljena na posljednjem albumu benda, pod drugim imenom „Pa me ljubi“. Autor pjesme Boris Hrepić Hrepa nije bio skroz zadovoljan s tom verzijom, uključujući i sam naziv pjesme pa su Sunnysidersi snimili svoju verziju, obukavši joj pomalo latino bossa aranžmansko odijelo.

Spot je režirao i snimio njihov prijatelj i producent Miki Nopling, a zamišljen je kao zagrebačka varijanta prethodnog spota „Ona zbori“. Videospot „Ona zbori“ je snimljen jednog vjetrovitog sunčanog splitskog poslijepodneva pored mora, a „Nemoj reći ništa više“ je snimljen  u maglovito i prohladno jutro na nasipu pored rijeke Save.

Sunnysidersi iza sebe imaju album nominiran za diskografsku nagradu Porin (“Licence to Blues”, Spona, 2011.), pobjednici su “2nd Croatian Blues Challengea”, prvi su hrvatski bend koji je ušao u polufinale najvećeg svjetskog blues natjecanja “International Blues Challengea” u prijestolnici bluesa, Memphisu, predstavljali su HR blues na “European Blues Challengeu” u Toulouseu, objavili su “pravu pravcatu” čokoladnu ploču koja svira, a nastupaju u postavi Boris Hrepić Hrepa (vokal, gitara, ukulele, benđo, usna harmonika, stomp), Antonija Vrgoč – Ro La (vokal, gitara, perkusije, stomp), Goran Gubić – Hans (gitare) i Igor Paradiš – Šparka (cajon, udaraljke).

terapija_FOOT
Bez sluha foot
reggae foot
classics foot
Hrvatske blues snage
Sound Report foot
drumtidam foot