Novi singl i videospot: The Billy – Izgubljeni grad

The Billy - Izgubljeni grad

Nakon odličnog i žestokog debitantskog CD albuma “Jeftini junaci”, zadarski rock bend The Billy nastavlja punin gasom te predstavlja singl i videospot “Izgubljeni grad”. Riječ je o modernoj rock pjesmi s elementima reggae-a, koju krase inteligentan i intrigantan tekst te iznimno zarazan refren. Glazbu i tekst je napisao Lovre Profaca, za aranžman je zaslužan Donald Dukić, dok miks i mastering potpisuje Frane Profaca (Studio Đoni).

“Pjesma je inspirirana pogledom kroz prozor – nema više stabala, šume ni cvijeća, a na svakom stupu stoji reklama za apartmane i zgrade u izradi. Za ostale zanimljive detalje poslušajte pjesmu.” – poručuju The Billy.
Singl “Izgubljeni grad” prati kreativan i iznimno maštovit horror – trash videospot, u kojem je Zadar pretrpio pravu najezdu razuzdanih i krvožednih zombija. Jesu li građani Zadra savladali zombije ili su i sami postali zombiji te kako su članovi benda The Billy prošli u ovom apokaliptičnom scenariju, možete saznati ako pogledate spot. Montažu, režiju i snimku potpisuju Mateo Grginović i Vice Rončević.

The Billy je zadarski rock bend koji je započeo s radom 2019. godine svirajući obrade. Nedugo nakon toga, započeli su rad na autorskom materijalu, a singlom i spotom “Sloboda!” su najavili debitantski album “Jeftini junaci”. Trenutno rade na materijalu za drugi studijski album, kojeg najavljuju aktualnim singlom “Izgubljeni grad”. The Billy trenutno djeluje u sastavu: Frane Profaca (vokal i bubanj), Ivan Bilan (bas), Donald Dukić (gitara), Lovre Profaca (klavijature, perkusije), Matea Rogić (vokal), Lara Merlo (vokal), Donat Martinović (truba), Laura Perković (saksofon) i Tonći Tošić (trombon).

Hrvatske blues snage
reggae foot
Sound Report foot
Bez sluha foot
soundgardina foot
classics foot
Treći svijet foot