Novi singl i videospot: Zoran Primjer feat Bronze B. – Vozim se po Zagrebu

Zoran Primjer - Vozim se po Zagrebu

Nakon singla i videospota “Agramer” kojim se predstavio javnosti te odličnog “Zagrebačkog EP-a”, zagrebački reper Zoran Primjer u suradnji s Bronze B. nam donosi trostruku poslasticu – singl, videospot te remix “Vozim se po Zagrebu”. Još jedna skladba posvećena voljenom gradu opisuje kako Zagreb izgleda kroz oči usamljenog vozača. Pjesma je puna pozitivnog konteksta i šalje poruku da je lagana vožnja užitak kada se voziš zagrebačkim ulicama i trgovima. Autor teksta je Zoran Malnar, glazbu i aranžman potpisuje Tomo Žaper, za miks i mastering je zaslužan Marko Gaćina, dok je redatelj videospota Dinko Čvorić – Doringo.

U iznimno dinamičnom, zanimljivom i pomalo retro videospotu susreću se dva već pomalo zaboravljena legendarna automobila – fićek (Zastava 750) i peglica (Fiat 126), a Zoran Primjer kaže:” U početku nismo znali da će ova pjesma biti singl, ali sve se nekako posložilo u tom pravcu – naši vokali, Marko Bregant s gitarom, Tomo Žaper kao mozak glazbe i aranžmana, a na kraju i Marko Gaćina sa mixom i masteringom. Jednostavno je sve sjelo jako prirodno, što naravno ne bi bilo moguće da nisu u pitanju vrhunski glazbenici. Kad se sve oko glazbenog dijela pjesme zgotovilo, sjeli smo, poslušali i rekli – moramo snimiti spot! Prvo o čemu smo razmišljali je koje automobile bi trebali koristiti (ipak se pjesma zove “Vozim se po Zagrebu”). Svakodnevni auti bi možda bili previše obični, a neki skupocjeni (oldtimeri) potpuno nerealni za svakodnevnu vožnju i vizual s kojim bi se “običan” čovjek mogao poistovjetiti. Tako je izbor pao na fićeka (Zastava 750) i peglicu (Fiat 126), što je Bojani  (Bronze B.) i meni kao izvođačima ujedno bio i alter ego.

Imali smo i malo sreće jer smo vrlo brzo dogovorili posudbe automobila, odredili vrijeme i mjesta snimanja, a onda nam je peglica otkazala poslušnost… Uslijedio je dio snimanja sa fićekom, mijenjanje vremena i lokacije te promjena kompletnog koncepta spota – ono što je u startu trebala biti spontana vožnja gradom se pretvorilo (osim vožnje) i u kadrove iz mehaničarske radionice gdje Bojana pokušava osposobiti auto koji u tom trenutku nije u voznom stanju. Ne znam zašto, ali mislim da je Bojana jedva čekala da se malo zaprlja.

U tom novom konceptu spota, kao šlag na tortu uletili su nam i plesači, supružnici Mirjana i Dario, koji su nam i inače dragi prijatelji. O automobilima neću puno jer to su ipak samo stvari, ali bilo je zanimljivo vidjeti velikog čovjeka poput Dinka Čvorića (redatelja spota) kako se bori s malim prostorom u fićeku da bi snimio kadar koji nam je bio potreban…. Rekao je da mu je peglica draža jer je kabriolet pa ne mora bit “spigan” dok snima… S druge strane, ja sam za peglicom morao malo i potrčati, a ne sjećam se da se pjesma zove “Trčim po Zagrebu”… Sve u svemu jedno jako ugodno kreativno druženje na kojem smo zahvalni svim sudionicima. Pogledajte spot, vjerujemo da će vam se jako svidjeti”.

Za singl “Vozim se po Zagrebu” je Tom Polo snimio remix, koji potpuno mijenja zvučnu sliku originalne verzije i daje pjesmi sasvim drugu dimenziju. Singlom, spotom i remixom “Vozim se po Zagrebu” Zoran primjer najavljuje debitantski album “Zagrebački EP sa šlagom”, koji izlazi u petak, 3. prosinca, a bit će dostupan na svim boljim streaming servisima te na CD-u.

Sound Report foot
drumtidam foot
reggae foot
soundgardina foot
Treći svijet foot
classics foot
Bez sluha foot