Novi singl i videospot: Zoran Primjer – Zagrepčanke

Nakon odličnog debitantskog izdanja “Zagrebački EP” zagrebački reper Zoran Primjer točno na Dan žena predstavlja pjesmu “Zagrepčanke”, koja je posvećena svim pripadnicama ljepšeg spola. Pjesma na duhovit i zabavan način opisuje ljepotu nježnijeg spola grada Zagreba, a inspirirana je poznatom frazom Zvonimira Milčeca, da su od Zagreba ljepše samo Zagrepčanke. Autor teksta je Zoran Malnar, glazbu i aranžman potpisuje Tomo Žaper, za miks i mastering je zaslužan Marko Gaćina, a produkciju spota je napravio Doringo.

Singl “Zagrepčanke” odražava pozitivno i razigrano promatranje Zagreba (posebno gradske atmosfere) te žena, odnosno djevojaka u gradu. Ima tu doze humora, spontanosti i šarma, koji se prenosi kroz doživljaje i opažanja autora. Refren dodaje specifičan lokalni štih i originalnost pjesmi, a osjeća se ponos prema vlastitom gradu te naglašava posebnost zagrebačkih žena, čime se stvara simpatična atmosfera zajedništva.

Pjesma je iznimno energična te priča svoju vlastitu priču, a slavi sve žene koje su poštene, radišne, kreativne, nasmijane i općenito vedrog duha, a ne isključivo zagrepčanke. Singl “Zagrepčanke” nije poklon ženama, nego slavljenje njihovih raznolikosti, topline, utjecaja u svakodnevnom životu i doprinosa društvu kao univerzalna poruka ljubavi i poštovanja.

reggae foot
classics foot
drumtidam foot
Bez sluha foot
Treći svijet foot
terapija_FOOT
soundgardina foot