Novi singl i videospot: Zvonimir Varga – Katarina

Ljubavna priča na kotačima: Varga djevojci Katarini napisao pjesmu, ona njemu snimila spot

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga predstavlja prvi singl ove godine, skladbu “Katarina” koju posvećuje svojoj djevojci. A upravo je ona, Katarina Matas, zaslužna za maštovit spot koji prikazuje ljubavnu priču kroz dogodovštine dva dječja automobila – muški i ženski.

Centar Zagreba i Jarun lokacije su na kojima su snimljeni poetični detalji prirode i šaroliki ritam grada, koji su se sjajno uklopili u neobičnu ljubavnu priču na kotačima. Audio produkcijom, koju je snažnim i efektnim surf pop-rock aranžmanom upotpunio Jere Šešelja te gostovanjem Stipe Mađora na trubi, Vargini nježni stihovi dobili su na snazi, ali njegov glazbeni izričaj i dalje ostaje prepoznatljivo nježan i autentičan

Pod okriljem izdavačke kuće ‘Spona’, “Katarina” je ujedno i drugi singl s Varginog nadolazećeg albuma, koji će biti njegovo 10. izdanje u posljednjih 10 godina, koliko je na sceni. Objavio je i više od 15 singlova, knjigu poezije “Poljubac budućnosti”, skladao glazbu za više dječjih kazališnih predstava, a autor je i teksta dječje slikovnice “Veseli dan dr. Vedrana Veselića”.

U Hrvatskoj, regiji, a i šire, Varga je održao više od 250 koncerata, a u posljednje vrijeme najviše nastupa po zagrebačkim kaznionicama, domovima umirovljenika i knjižnicama. Sljedeći koncert tako je zakazan 10. ožujka u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu, zatim 13. ožujka u klubu “Boose and Blues”, gdje će u sklopu “11th Zagreb International Blues Festivala” nastupiti sa sastavom “Bluesman by Tony Lee King”. 8 travnja svira u Klaićevoj “Bolnici Bezbolnici”, 23. travnja povodom “Noći knjige” u Knjižnici Tina Ujevića, a povodom Dana grada Zagreba 26. svibnja nastupa u Knjižnici Savica, te 28. svibnja u Knjižnici Ivane Brlić Mažuranić.

“Minimalizam i nepretencioznost Zvonimira Varge lakim koracima plešu uz njegove zanimljive manirizme, a snaga leži u njegovoj glazbenoj jednostavnosti.” – istaknuo je glazbeni kritičar Toni Matošin u recenziji njegove prošlogodišnje kompilacije “Zvukovi'”, koja je uvrštena među najbolje albume 2019. godine.

classics foot
Bez sluha foot
soundgardina foot
Hrvatske blues snage
Treći svijet foot
reggae foot
Sound Report foot