Novi singl i videospot: Zvonimir Varga – Muzika

Zvonimir Varga je ovoga puta napisao pjesmu o svojoj najvećoj strasti u životu, glazbi. Pjesme koje stvara, za njega su jedan poseban, magičan svijet te “utočište” u kojem nalazi ljepotu i ravnotežu. „Muzika me prati, kad nikog drugog nema“, nježno nam pjeva kantautor koji je u umjetnosti našao svoj mir. Singlom i videospotom “Muzika” Varga najavljuje novi, jubilarni, deseti po redu studijski album, koji će biti objavljen tekuće godine. Pjesma je snimljena u zadarskom TwentyTwenty studiju, glazbu i tekst je napisao Zvonimir Varga, aranžman i glazbenu produkciju i ovaj put potpisuje Jere Šešelja, a na trombonu je gostovao Bruno Dugopoljac.

Spot za novu Varginu pjesmu nam donosi dašak ljeta u kišnim, jesenjim danima, a režirala ga je i snimila Katarina Matas (Muni Kuper). Lokacije snimanja ovog puta su Korčula i Pelješac koji naprosto fasciniraju svojom nevjerojatnom ljepotom. Kadrovi uskih šarmantnih kamenih ulica, morski ugođaj i spontani trenuci gradskih šetnji uz pokoju uličnu macu, odmaraju oči i teku kao impresivna cjelina. Ljubav prema prirodi i vizualnom, tako se sjajno nadopunjuju uz ljubav prema glazbi, i tako do izražaja dolazi prava vrijednost umjetnosti.

Kadrovi zalaska sunca prate stihove „ponoć već se spušta, muziku ja slušam; muzika bi htjela da izliječi me cijela“ i time šalju dovoljno jaku poruku o vrijednosti glazbe, o vrijednosti kvalitetnih pjesama i umjetnosti u našem životu. Život bez glazbe je u Varginom scenariju naprosto nemoguć. Ona je uvijek tu, uz njega. Ona ga liječi i daje mu snagu.

 

reggae foot
terapija_FOOT
drumtidam foot
Treći svijet foot
Hrvatske blues snage
Bez sluha foot
Sound Report foot