Novi singl: Neven Dužević – Golubovi zagrebečki

Neven Dužević - Golubovi zagrebečki

Nakon odličnog EP-a “Ja sam navek tu 340” trešnjevački glazbenik Neven Dužević predstavlja predivnu kompoziciju “Golubovi zagrebečki”. Riječ je o svojevrsnoj blues šansoni, koja je posvećena pticama koje su jedan od zaštitnih znakova grada u kojem živi – golubovima. Zanimljivo, pjesma je nastala kad je par golubova odlučio zasnovati obitelj na autorovom balkonu. Od dva golupčića jednan je preživio i nalazi se na naslovnici singla. Kao poluodraslu pticu Neven Dužević je uživao kad ga je bacao u zrak da se ptičica nauči letjeti.

“Golubovi zagrebečki” su snimljeni u studiju “Katedrala” tijekom travnja 2023. godine, a snimanje i glazbenu produkciju potpisuje Ivan Vuša Radenko. Sve instrumente (akustična gitara, bas gitara, sinthesizer) te glavne i prateće vokale je svirao i pjevao Neven Dužević, koji je ujedno i autor glazbe, teksta i aranžmana.

Neven Dužević je “navek tu” – na trešnjevačkoj, zagrebačkoj i hrvatskoj glazbenoj sceni. Objavio je nekoliko albuma za kultnu underground etiketu Slušaj najglasnije, dva singla i dva albuma za Suzy na kojima je uglazbio klasike hrvatskog pjesništva (T. Ujević, D. Cesarić, J. Pupačić, F. K. Frankopan) te nešto vlastitih stihova. Pojedinačne snimke nalaze se na brojnim kompilacijama. Nastupio je na Chanson festu u Zagrebu, Festivalu smišne šansone (Blato na Korčuli), Festivalu domoljubne pjesme u Karlovcu, brojnim malim pozornicama zadimljenih klubova, ali i na velikoj pozornici sa simfonijskim orkestrom. Piše glazbu, tekstove i aranžmane, a uz to je i istinski multiinstrumentalist koji svira akustičnu gitaru, klavijature, električnu gitaru, bas i usnu harmoniku.

Uz aktivno bavljenje glazbom, Neven je i pjesnik s tri objavljene samostalne zbirke (Mali zmaj, Pjesma nad pjesmama, Pisme za ribe i jude) te brojnim pjesmama objavljenim na skupnim zbirkama poezije.

reggae foot
Sound Report foot
soundgardina foot
Hrvatske blues snage
Bez sluha foot
classics foot
Treći svijet foot