Novi singl: Nika Pastuović – Povratak u Svetu Janu

Spona vam predstavlja novi singl vrhunske osamnaestogodišnje pjevačice Nike Pastuović “Povratak u Svetu Janu”. Riječ je o emotivnoj pop baladi, koja je inspirirana stvarnim događajem – hrvatska iseljenica u Ameriku (treća generacija) je po prvi put došla u rodni kraj njezine bake i upoznala svu raskoš i ljepotu pradomovine. Glazbu i tekst potpisuje Boris Žitnik, za aranžman i glazbenu produkciju je zaslužan Rejhan Okanović Regi, a pjesmu su snimili Nika Pastuović (vokal), Vedran Šarić (bubnjevi), Leopold Stašić (violina), Tomislav Gojanović (klavir, prateći vokal), Anita Gojanović (prateći vokal) te Rejhan Okanović (gitare, mandolina, prateći vokal).

Autor glazbe i teksta, Boris Žitnik, kaže: “Pjesma je inspirirana nadahnutim člankom gospođe Michele Anderson, naše iseljenice treće generacije, objavljenom u almanahu o Svetoj Jani. Prvi put dolazi u Hrvatsku i otkriva Svetu Janu, mjesto iz kojeg je u Ameriku emigrirala njena baka. Preplavljena uspomenama, oduševljena je krajolikom i puna emocija za zemlju i kraj njenih predaka.”.

Iako iznimno mlada, Nika Pastuović ima bogato iskustvo na glazbenoj sceni. Osim što je u glazbenoj školi završila klavir te pohađala solo pjevanje, nastupila je na brojnim glazbenim događanjima, festivalima, kulturnim manifestacijama, humanitarnim i drugim koncertima, eventima, konferencijama, pjevačkim natjecanjima na kojima osvaja prve nagrade. Od značajnijih nastupa vrijedi izdvojiti gostovanja na Šibenskom festivalu šansona, Krapinskom festivalu, Božićnom adventu u Zagrebu, Božiću u Ciboni, Božićnom koncertu u HNK Zadar. Na Šibenskom festivalu 2021. godine osvaja treću nagradu žirija kao članica vokalnog kvarteta „4 voices“ s pjesmom Mir u srcu. U glazbenom repertoaru koji izvodi prisutne su šansone, kancone, klasična glazba, pop balade, rock balade i etno glazba, a singlom “Povratak u Svetu Janu” u svoj raznovrstan repertoar uvrštava i ovu lijepu pop baladu.

terapija_FOOT
classics foot
Bez sluha foot
Sound Report foot
soundgardina foot
drumtidam foot
Hrvatske blues snage