Novi singl: Pijano Bar – Probajmo zajedno

Pijano Bar

Singl “Probajmo zajedno” poslušajte OVDJE

Zagrebački sastav „Pijano Bar“ predstavlja svoj debitantski singl, a ujedno i prvi singl Spone u tekućoj godini, „Probajmo zajedno“. Riječ je o melodičnoj pjesmi zarazno pamtljivog refrena, koja govori o slučajnom susretu dvoje otuđenih ljubavnika i obostranoj inicijativi da bace cipele preko ograde te krenu dalje ponovo zajednu niz cestu što život se zove. Singl je snimljen u studiju „Zgzvuk“, autor teksta i glazbe je Marko Kova Kovačić, uz veliku pomoć članova benda kao aranžera, za fotografiju naslovnice je zaslužan Silvio Novosel, a glazbenu produkciju potpisuju Marko First i Hrvoje Prskalo Vidra, koji je pjesmu snimao, miksao i masterirao.

„Pijano Bar“ je akustični sekstet u kojem je Marko Kova Kovačić iz Valungara pažljivo spojio vrhunske instrumentaliste i senzualnu pjevačicu Ivi First s vlastitom poetikom i poimanjem uhu i umu dostojne pop glazbe. Pitka, no nipošto banalna autorska je niša po kojoj će ploviti „Pijano Bar“, nastavljajući zagrebačku, pa i hrvatsku tradiciju kvalitetne šansonjersko zabavne glazbe. Marko First, prva violina, preuzeo je vodstvo proba i aranžersku koordinaciju, nenadmašna ritam sekcija iskusnih Kristijana Gregurića – Grge i Siniše Krstekanića – Sinketa, pumpa i ne da ni lijevo ni desno sjetno starogradskoj harmonici Andrije Laze, posuđenog iz bratskog benda Picksiebner.

O novom glazbenom realitetu Kova kaže: “Ovo je dar. „Pijano Bar“ su divni glazbenici i još bolji ljudi i ništa mi više nije važno… Našli smo se… Prvi singl ide van, neka mu je sa srećom, a trenutno smo na pripremama i probama u Zgzvuku kod  Hrvoja Prskala Vidre, gdje slijedi snimanje živog albuma posvećenog pjesmama skupine Valungari, u novim pijano barističkim obradama, a taj studijski susret ćemo urezati u vinil i prije ljeta objaviti za Sponu. Potom ćemo, naravno uz pregršt novih i s bogatom baštinom starih kompozicija, krenuti niz cestu tu i svirati gdje god zastanemo…”

Više o grupi “Pijano Bar” saznajte na službenoj Facebook stranici.

Hrvatske blues snage
terapija_FOOT
drumtidam foot
Sound Report foot
Treći svijet foot
reggae foot
classics foot