Novi singl: Steve Wolfman Band – Žestoka pića

Steve Wolfman

Singl “Žestoka pića” možete poslušati OVDJE

Nakon izvrsnih koncertnih promocija drugog studijskog albuma „Volim ludo“ u zagrebačkom „Jiggy Baru“ i splitskom klubu „Ovčice“, splitski blues rock sastav „Steve Wolfman Band“ na krilima dobrih promo vibracija predstavlja treći singl imenom „Žestoka pića“, s aktualnog albuma. Zanimljivo, riječ je o najstarijoj pjesmi Steve Wolfmana, koja je, inspirirana borbom protiv alkoholizma, nastala davne 1981. godine, a njezin autor kaže: „Inspirirao me slučaj susjeda s Blatina, koji je tonući u delirium tremens uspješno razorio obitelj, zdravlje, karijeru i vlastiti um. Čovjek jednostavno nije uspio kontrolirati zvijer koja ga je odvukla na tamnu stranu. Tipični blues koji i u zvuku nosi onaj dim povezan uz mjesto konzumacije, a pjesnik-izvođač i dan danas radije zastane na ponekoj pivi ili gemištu. Čaša vina ili jedna rakijica i basta!” – kako kaže znani doktor Ubiparip. 

Za singl „Žestoka pića“ je snimljen i videospot koji je trenutno u montaži. Steve Wolfman odgovorno tvrdi da tijekom snimanja spota nije stradala niti jedna jedina kap žestokog pića.

Splitska promocija albuma održala se u petak, 13. ožujka u novouređenom kultnom splitskom klubu „Ovčice“ (ex “Džaja”), uz puno dobrog zvuka, mnoštvo ljudi i iznimno pozitivnu atmosferu. „Steve Wolfman Bandu“ su se pridružili brojni glazbeni gosti: Damir Malovan (Stijene), Damir Rakić (Čuvari svirala), Predrag Lovrinčević Lovre (Harpoon Blues Band), Hari Klarica, Vladimir Patak Kragić (Otprilike ovako), Kristijan Mihaljević, Stivideni, Boombari, Marin Limić, a uživo s „European Blues Challengea“ iz Bruxellesa okupljenima se putem video zida obratio i Boris Hrepić – Hrepa.

Sound Report foot
Treći svijet foot
reggae foot
classics foot
Hrvatske blues snage
drumtidam foot
Bez sluha foot