Novi singl: T.E.T.R.A. – Grane smo na vjetru (Darko Rundek)

T.E.T.R.A.

Singl “Grane smo na vjetru” možete poslušati OVDJE

 Zagrebački minimalistički duo “T.E.T.R.A.” predstavlja svoj prvi službeni singl “Grane smo na vjetru”. Riječ je o iznimno zanimljivoj obradi poznate pjesme Darka Rundeka, koja je objavljena na legendarnom albumu “Apokalipso” iz 1996. godine. Goran Čučković, tekstopisac, kompozitor i kreativna snaga “T.E.T.R.A.-e” objašnjava zašto su upravo pjesmu “Grane smo na vjetru” odabrali za svoj prvi singl: “Snažna energija ‘’Grana’’ oduvijek je hipnotički djelovala na mene. Postala je sastavni dio mog duhovnog bića i često sam se podsvjesno vraćao njezinoj ‘’beskonačnoj’’ bas liniji, a istina refrena i genij tekstopisca obaraju me od prvog tinejđerskog slušanja. Za mene je to pjesma duše. Istina jednog trenutka u nekoliko riječi. Ideja za obradu dogodila se potpuno spontano, rekao bih čak i neočekivano. Naprosto je kao takva izašla iz mene, u segmentima. Koje smo istom lakoćom povezali u gotovu pjesmu, gdje minimalistički odnos zvukova ima za cilj prikazati osjećaje ljubavne intime između dva bića u jednom vremenu te općenito čežnju ljubavnog zanosa.”

“T.E.T.R.A.” je sastav osnovan 2014., čiju postavu čine Rosana ‘’The Angel Voice’’ Šimunović, kao glavni vokal i Goran Čučković u ulozi tekstopisca, kompozitora, aranžera i vokalista. Njihova glazba nastaje na neuobičajen način – sve odsvirane muzičke dionice, zvukovi i efekti su snimljeni na uređaj “Loop Station”, s kojega tijekom nastupa uživo miksaju zvukove u maniri DJ-a te ih, istovremeno s vokalnom izvedbom, stapaju u jedinstvenu glazbenu cjelinu.

“T.E.T.R.A.” se ne ograničava u žanrovskom pogledu, stoga iz pjesme u pjesmu donosi razna  glazbena iznenađenja, što ćemo uskoro čuti na njihovim autorskim singlovima koji slijede.

soundgardina foot
Hrvatske blues snage
drumtidam foot
jazz foot
Treći svijet foot
Bez sluha foot
classics foot