Novi singl: Tomislav Goluban – Tebe rad imam + koncert u Jiggy baru 13.1.

Singl  “Tebe rad imam” možete poslušati OVDJE

 

Tomislav Goluban na 8. je Croatian Blues Challenge-u u Zagrebu, proglašen najboljim izvođačem u solo/duo i bend kategoriji, što dosad nije uspjelo niti jednom hrvatskom blueseru. Tom je pobjedom osigurao plasman na svjetsko blues natjecanje, International Blues Challenge.

Trideset i treće izdanje ove manifestacije održat će se krajem siječnja u američkom Memphisu, kolijevci bluesa i rock’n’rolla, gradu Elvisa Presleya i mnogih drugih glazbenih ikona. Goluban i bend kojeg čine Krunoslav Zver, Hrvoje Funda, Dragutin Hojsak i Vjekoslav Geček od 31. siječnja do 4. veljače odmjerit će snage s 300-tinjak bluesera iz cijelog svijeta.
”Generalna proba” i nešto drugačiji koncert pred američku avanturu održat će se u Zagrebu, u Jiggy baru, 13. siječnja u 21:30h. Ulaz je besplatan!

Na nedavno objavljenom osmom albumu ”Kaj Blues Etno”, uz obrade tradicijskih napjeva možete poslušati i pregršt novih autorskih pjesama. Jedna od njih je i novi singl ”Tebe rad imam”, za kojeg Goluban potpisuje i glazbu i stihove, dok je vokal savršeno interpretirao najpoznatiji zagorski bas Adalbert Turner – Juci, koji je na spomenutom albumu otpjevao šest pjesama. ”Tebe rad imam” ljubavna je razglednica puna poštovanja i divljenja. Kako je glazba ljudima već tisućljećima kanal za izražavanje raznih emocija, tako je i najčešća pokretačka snaga za njeno stvaranje, upravo ljubav.

”Ljubav se često koristi kao početna točka za stvaranje glazbe, jedna je od najljepših darova koje umjetnik može nekome dati. Rad imamo svaki dan kad otvorimo oči i kad krenemo leći, ta nas emocija hrani i motivira, vodi i oblikuje. Juci je svojim vokalom ovoj pjesmi dao poseban ugođaj, a i mislim da smo na neki način pomakli granice u razotkrivanju mekih srca emotivnih zagorskih mužof, pogotovo kad je ljubav usmjerena na pejzaž, kljeti i vinograde”, našalio se Goluban.

Za ljubav često kažu i da je misterija pa zbog toga efekt iznenađenja i pomalo neobičan kraj ove pjesme ostavljamo svakom slušatelju na vlastitu interpretaciju!

Snimljena je i instrumentalna verzija pjesme “Tebe rad imam”, koju možete poslušati OVDJE

Sound Report foot
Bez sluha foot
Hrvatske blues snage
soundgardina foot
Treći svijet foot
classics foot
drumtidam foot