Novi singl: Tony Lee King – Shine on Me

Tony Lee King

Nakon povratka iz Memphisa, gdje je nastupio na”32nd International Blues Challengeu” i doživio kako zvuči blues u svjetskoj prijestolnici bluesa  – Tony Lee King predstavlja novu verziju singla “Shine on Me” – pjesmu o vapaju današnjeg čovjeka koji uviđa besmislenost sadašnjeg trenutka, nepravdu te teškoću življenja i međuljudskih odnosa. Unatoč svemu, pobjeđuje beznađe, podiže se iz pepela i okreće novu stranicu života. Autor glazbe je Tony Lee King, tekst je napisala M.C. Queen, produkciju, miks i mastering je radio Igor Ivanović, za dizajn naslovnice je zaslužna M.C. Queen, a fotografija je djelo Dalibora Zigantea.

Tony Lee King je vrhunski blues, rock i pop gitarist i vokal s više od trideset godina međunarodnog glazbenog staža. Još kao mladić je sa Zabranjenim pušenjem snimio pjesmu “Stanje šoka” s antologijskog albuma “Dok čekaš sabah sa šejtanom”, a nakon toga je dvadesetak godina živio u velikim europskim gradovima (London, Pariz, München, Venecija…) gdje je sticao glazbeno iskustvo svirajući u brojnim pubovima, klubovima, festivalima…

Tony je jedan od rijetkih hrvatskih glazbenih umjetnika koji blues svira profesionalno, iza sebe ima četiri albuma (album s obradama, s autorskim pjesmama, live i “best of” album), mnoštvo singlova i nebrojeno koncertnih nastupa. Tečno govori engleski, talijanski i francuski i to su jezici na kojima i pjeva. Izvođači koji su najviše utjecali na Tonyjevu glazbu su B. B. King, Eric Clapton, John Lee Hooker, Buddy Guy i Elvis Presley.

drumtidam foot
Hrvatske blues snage
soundgardina foot
classics foot
Sound Report foot
Bez sluha foot
Treći svijet foot