Novi singl: Zvonimir Varga – Sova

Zvonimir Varga - Sova

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga održao je i peti koncert u hrvatskim zatvorskim sustavima. Nakon dva nastupa u Remetincu, Lepoglavi i zatvorskoj bolnici u Dubravi, u petak 23. rujna održao je vrlo intiman i dojmljiv koncert za zatvorenike u Kaznionica Glina, kojima je predstavio novu pjesmu “Sova” nadahnutu svirkama iza rešetaka. Zvonimira Vargu naime, tijekom sviranja u kaznionicama, ganula je reakcija zatvorenika koje je njegova nježna glazba očito dirnula, što ga je između ostalog inspiriralo da napiše uspavanku “Sova” koja počinje riječima “Hvala vam na posjeti, lijepe stvari kratko traju…”.

Pjesmu koja poziva na mir i sanjarenje odsvirao je za kraj 40-minutnog nastupa u glinskoj kaznionici, u kojem je pod budnim okom čuvara zatvorenicima predstavio dio svog širokog repertoara, koji se proteže od ljubavnih balada pa sve do bluesa i indie-popa.
Varga je nastup u dvorani kaznionice otvorio novim singlom “Prema meni”, da bi nastavio dalje u blues ritmu skladbama “Pjesma skitanja”, “Ja se ne ženim” i “Popodnevni blues”. Zatvorenici su slušali Vargine pjesme, koji je nastup nastavio s baladama “Nemam kud’ i “Noćna pjesma”. Nešto brže “Nova za Kety” i “Bum bum bum bum” potaknule su publiku na “mrdanje”, koliko to uvjeti u zatvoru dozvoljavaju, a neizbježna “Zenica blues” Zabranjenog pušenja pred kraj koncerta došla je kao naručena.

Kantautor je za kraj ostavio lagane pjesme “Sova” (koju upravo predstavljamo) i mnogima omiljenu “Ne dam te nikom”. U završnoj riječi upravitelj Kaznionice Glina Anđelko Nikolić istaknuo je kako je Vargina glazba opuštajuće i smirujuće djelovala na sve prisutne te ga pozvao da opet dođe, što su gromoglasno pozdravili zatvorenici i čuvari.

terapija_FOOT
Bez sluha foot
Treći svijet foot
Sound Report foot
classics foot
drumtidam foot
reggae foot