Novi videospot: DID – Dalmacija

DID - Dalmacija

Videospot “DID – Dalmacija” pogledajte OVDJE

 

Spona Vam predstavlja debitantski videospot “Dalmacija” svojeg novog izvođača – grupe DID. Iza ovog neobičnog imena skriva se dvojac D.R. (40) i K.Đ. (40), koji su projekt DID pokrenuli 2015. godine. Dodatnu zanimljivost singlu “Dalmacija” daje činjenica da ga pjevaju i sviraju dva osječana i to na “pravom pravcatom”, pomalo iskrivljenom, dalmatinskom dijalektu. DID definitivno donosi nešto novo i neuobičajeno – spoj dobrog “groovea”, funka, elektronike i melodioznih vokala.

Spot za pjesmu Dalmacija sniman je u neretvanskoj dolini u srpnju 2016. godine, a glavna glumica L.P.R. (6) obilježila je prvi video uradak DID-a. Scenarij i produkciju potpisuje Dalibor Radman, dok je za snimanje i montiranje zaslužan Marin Veraja.

“Ušće nas je svojom izuzetnom ljepotom privuklo da snimimo spot koji se naziva “Dalmacija”,  baš zato što je izuzetno lijepo, a nije tipična slika Dalmacije. Maske i cijela priča dizajnirana je tako da se na suvremen način osjeti ljeto i sve njegove ljepote, a naša mala trojka koja glumi u spotu asocira na modernu obitelj, kao i mnogobrojni surferi koji pridaju pažnju zajedništvu i sreći. Pokušali smo prikazati sve ono što Dalmacija pruža, kako bi zavela što više svojih ljubitelja!” – kažu iz grupe DID.

Singl “Dalmacija” pokazuje i smjer kojim osječki dvojac želi utabati staze, a to je “melodiozni groove”, a uz to najavljuje i debitantski album DID-a, s kojeg će objaviti još najmanje pet singlova s pratećim videospotovima.

Funk-Groove u kombinaciji s iskrivljenim dalmatinskim “naričjem” sigurno će vas natjerati na ples te vas pripremiti na još jedno ljeto!

jazz foot
Hrvatske blues snage
soundgardina foot
Bez sluha foot
Sound Report foot
classics foot
reggae foot