Novi videospot: Filip Kozlica – Laika

Filip Kozlica - Laika

 Videospot “Laika” možete pogledati OVDJE

 

Perspektivni zagrebački kantautor Filip Kozlica objavio je videospot svog aktualnog singla “Laika”. Izvrstan animirani spot, koji savršeno prati emociju pjesme je režirala mlada Dea Jagić, a zanimljivo je da je riječ o njezinom prvom videospotu.

Iako je naziv prvog singla Filipa Kozlice sugerirao da je dao „Najbolje od sebe“, „Laika“ to demantira jer je to, prema uvjerenju samog autora, njegova do sad najkvalitetnija pjesma. Singlom „Najbolje od sebe“ Filip Kozlica se predstavio kao solo izvođač i stekao nadimak “Intelektualac s gitarom”, a sad nastavlja provjerenu suradnju s producentom Markom Mrakovčićem i na singlu „Laika“. Novi singl donosi promjenu u odnosu na zvuk Filipovog matičnog benda „Lotus“ te predstavlja veliki korak naprijed u njegovom stvaralaštvu. Autor glazbe i teksta je Filip Kozlica, glazbenu produkciju i aranžman je napravio Mark Mrakovčić, prateće vokale je snimila Nikolina Petek, a za dizajn naslovnice je zaslužna Dea Jagić.

Moderan zvuk, zarazne melodije, simpatičan tekst i izrazita radiofoničnost osnovne su karakteristike ove ljubavne pjesme, za koju Filip Kozlica kaže: „Laika je nastala u jednom dahu. Svi koji se bave pisanjem tekstova znaju koliko se to rijetko događa i koliko je posebno kad se dogodi. Imao sam u glavi slike jedne pomalo nespretne, ali velike ljubavi, u kojoj je privlačnost dvoje ljudi poput gravitacije planeta. Drago mi je da su Mark, Nikolina i Dea osjetili atmosferu koju sam htio stvoriti i pomogli mi da snimim do sad svoju najbolju pjesmu. Nadam se da će Laika naći put do slušatalja i započeti dugu karijeru gravitiranja u radijskom eteru“.

Bez sluha foot
drumtidam foot
reggae foot
soundgardina foot
terapija_FOOT
Sound Report foot
classics foot