Novi videospot: Gretta – Sjaj

VIDEOSPOT SJAJ POGLEDAJTE OVDJE

 

Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja videospot “Sjaj”, treći spot s dugoočekivanog, četvrtog studijskog albuma, koji izlazi ove jeseni. Već tradicionalno, spot je snimala mlada ekipa, okupljena pod nazivom “Skalpel kolektiv”, a ovaj put su napravili dinamičan, artistički spot, koji obiluje bojama, energijom i emocijama.

Riječ je o izrazito ritmičnoj pjesmi, koja kroz zarazno pjevne melodije progovara o ljubavnoj vezi koja, bez obzira na sve okolnosti i životne probleme, još uvijek opstaje te donosi zadovoljstvo i sjaj.  Glazbu potpisuju Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, koji je napisao i tekst, aranžmane je radila cijela “Gretta”, dizajn naslovnice je djelo Luke Hrgovića, a za snimanje, miks i mastering je zaslužan Srđan Sekulović Skansi.

Prva dva singla s Grettinog četvrtog albuma su postigla velike uspjehe -pjesma “Malena” je osvojila glazbenu nagradu “Porin” za najbolju vokalnu suradnju, proglašena je pjesmom godine u emisiji “Music Pub” Zlatka Turkalja na Hrvatskom radiju, na Youtubeu je prošla brojku od pola milijuna pogleda, a već je punih godinu dana prisutna na službenoj nacionalnoj ljestvici najslušanijih singlova “HR top 40”.  Singl “Sreća” je zauzeo vodeća mjesta brojnih radijskih ljestvica te također dugo boravio na “HR top 40”, a za pjesmu je, također u režiji mladih genijalaca iz “Skalpel kolektiva”, snimljen i fenomenalan videospot koji se uistinu isplati pogledati do samog kraja.

“Gretta” je u prva četiri mjeseca ove godine svirala više od dvadeset koncerta, od kojih se posebno ističu zapaženi nastupi pred punim “Domom sportova” i splitskom “Spaladium Arenom”,  a osim pjesama sa studijskih albuma “Fanatik” (2008.), “Vidim što vidim” (2010.) i “Kreteni” (2012.), uživo izvode više od pola materijala s do sada neobjavljenog, četvrtog studijskog albuma.

“Grettu” poslušajte uživo na sljedećim lokacijama:

20.05. Čakovec, Norijada
29.05. Rijeka, Student Day
05.06. Slavonski Brod, Inuendo
06.06. Osijek, 33. Osječko ljeto mladih, Dvorište kluba Vega
14.08. Koprivnica, Rock Live festival
18.09. Zagreb, Rujanfest

Treći svijet foot
reggae foot
Bez sluha foot
Sound Report foot
terapija_FOOT
soundgardina foot
Hrvatske blues snage