Novi videospot: Gustafi – Hiti se na mene

Gustafi

Videospot “Hiti se na mene” pogledajte ovdje

 Sastav “Gustafi” je snimio veseli videospot “Hiti se na mene”, za uvodni singl EP-a “Maneštra” koji izlazi početkom svibnja, a najavljuje jedanaesti studijski album legendarnih Istrijana. U videospotu lijepa, mlada i izazovna djevojka, s velikim kečkama i vjetrom u kosi, senzualno okreće pedale starog bicikla, a u nekim trenucima vještim manevrima pobjeđuje zakon gravitacije. Za to vrijeme “Gustafi” rade one što najbolje znaju i umiju te ono što već godinama oduševljava publiku – nemilosrdno “peglaju” svoje instrumente. Spot je, pod redateljskom palicom Johna Karduma, snimljen u Maružinima, a za montažu je zaslužna Ira Tomić.

“Hiti se na mene” obiluje veselim, plesnim i zarazno zabavnim ritmovima i melodijama, popraćenim prepoznatljivo komičnim “gustafovskim” tekstom, koji je istovremeno prepun direktnih i metaforičkih igrica na relaciji muškarca i žene. Uz temperamentan ska, začinjen idealnom dozom world musica, tex-mexa i neizostavnom puhačkom sekcijom, singl unosi injekciju pozitive i vedrine te predstavlja svojevrstan povratak korijenima “Gustafa”.

Pjesma je snimana u kućnom studiju “Gustafa”, miksana u Novom Mestu, autor glazbe i teksta je Edi Maružin, a glazbenu produkciju potpisuje Edi Cukerić. Edi Maružin, frontmen “Gustafa” kaže: “Pjesma “Hiti se na mene” nastala je vrlo spontano, u trenutku kad sam ugledao jednu vrlo zgodnu, mladu, plemenitu žensku djevojku, primaljivu poput biodinamički uzgojene rajčice, i poželio, da mi ‘prostite, baciti se na nju. No, kako sam fino odgojen, moj gentlemanski duh nije si mogao dozvoliti to učiniti, već sam nju zamolio da se „hiti“ (u prijevodu baci) na mene. Shvatila je da neće zauvijek biti mlada, a da ionako neće otići u raj i sve ostalo je povijest. A meni je ostala i pjesma, koju sada skupa pjevamo do idućeg singla.”

Ne treba niti sumnjati da će “Hiti se na mene” biti prepoznat kao novi hit domaćeg etera te da će se pridružiti dugačkoj niski uspješnica “Gustafa”, zahvaljujući kojima Edi Maružin i njegova družina nesmiljeno haraju domaćom scenom dulje od tri desetljeća.
Grupa “Gustafi” nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u 35 godina uspješne karijere su objavili deset studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili – od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do Brazila i daleke afričke Zelenortske Republike.

drumtidam foot
terapija_FOOT
Hrvatske blues snage
Treći svijet foot
Bez sluha foot
soundgardina foot
Sound Report foot