Novi videospot: Tony Lee King – Shine on Me

Tony Lee King

Videospot “Shine on Me” pogledajte OVDJE

Tony Lee King predstavlja videospot aktualnog singla “Shine on Me”, koji je snimljen – ni više ni manje – u svjetskoj prijestolnici bluesa, Memphisu, gdje je Tony nastupio na “32nd International Blues Challengeu”.  Režiju i montažu spota potpisuju Dubravko Fijačko-Max i Nikša Batinić, koji o snimanju u Memphisu kažu: “Nakon izvršenih obveza prema 32th IBC natjecanju, TLK team želio je maksimalno iskoristiti vrijeme provedeno u Memphisu za snimanje spota za prvi singl „Shine On Me”. Iskoristili smo Tonyjev prirodan dar za komunikaciju pa smo dobili puno scena gdje Tony pleše ili pjeva s ljudima s ulice, potpunim strancima i umjetnicima iz Memphisa. Bilo nam je vrlo zanimljivo i uzbudljivo jer kad slušate Tonyja, uvjek je prisutan optimizam i velika energija koja ne poznaje riječ „nemoguće „… Primjera radi, treba snimiti nešto u „ Sun „ studiju (kultno mjesto gdje je karijeru započeo veliki Elvis Presley), a rečeno nam je da su termini zauzeti već nekoliko mjeseci unaprijed te da jedan peterosatni termin košta 1000 $. Tony je odlučio otići u „Sun„ i na licu mjesta dogovoriti suradnju, svojom pozitivom i glazbenom pričom uspio je dobiti par sati u studiju potpuno besplatno! Kad su čuli singl, menadžerica je odmah pristala ustupiti nam termin  između  dva događaja pa u spotu imamo TLK kako pjeva na Elvisov mikrofon u “Sun” studiju. Svako večer smo bili gosti BB King’s kluba i vro smo brzo dogovorili nastup s BB King’s All Star Band-om i duet sa Angelom Adkinson – vrhunskom izvođačicom i zvijezdom  kluba. Još jedan vrlo važan detalj boravka je suradnja sa Rob Haynesom – nasljednikom Jerry Lee Lewis-a, po glasu i sviranju rock’n’ roll klavira. Naravno da smo bili i u Gracelandu te Gibson centru, ali smo odlučili dio snimaka iskoristiti za dokumentarac o TLK.”.

“Shine on Me” progovara o vapaju današnjeg čovjeka koji uviđa besmislenost sadašnjeg trenutka, nepravdu te teškoću življenja i međuljudskih odnosa. Unatoč svemu, pobjeđuje beznađe, podiže se iz pepela i okreće novu stranicu života. Autor glazbe je Tony Lee King, tekst je napisala M.C. Queen, produkciju, miks i mastering je radio Igor Ivanović, za dizajn naslovnice je zaslužna M.C. Queen, a fotografija je djelo Dalibora Zigantea.

Tony Lee King je vrhunski blues, rock i pop gitarist i vokal s više od trideset godina međunarodnog glazbenog staža. Još kao mladić je sa Zabranjenim pušenjem snimio pjesmu “Stanje šoka” s antologijskog albuma “Dok čekaš sabah sa šejtanom”, a nakon toga je  dvadesetak godina živio u velikim europskim gradovima (London, Pariz, München, Venecija…) gdje je sticao glazbeno iskustvo svirajući u brojnim pubovima, klubovima, festivalima… Tony je jedan od rijetkih hrvatskih glazbenih umjetnika koji blues svira profesionalno, iza sebe ima četiri albuma (album s obradama, s autorskim pjesmama, live i “best of” album), mnoštvo singlova i nebrojeno koncertnih nastupa. Tečno govori engleski, talijanski i francuski i to su jezici na kojima i pjeva. Izvođači koji su najviše utjecali na Tonyjevu glazbu su  B. B. King, Eric Clapton, John Lee Hooker, Buddy Guy i Elvis Presley.

Bez sluha foot
jazz foot
drumtidam foot
Sound Report foot
soundgardina foot
Treći svijet foot
terapija_FOOT