Novi videospot: Vikend-revolucija – Do sjevera

Videospot “Do sjevera” pogledajte OVDJE.

Mlada i perspektivna zagrebačka legato-pop grupa “Vikend-revolucija” u novu godinu ulazi maksimalno galvanizirana, željna dati 120 % i igrati presing na svaku notu. Međutim, vidjet ćemo koji će biti rezultat, nota je okrugla. Pripreme su počele tako što je bend poslao svoju pjevačicu Geby na kaljenje u prijateljski, ali uvijek neugodan, bend “Gretta”. Nakon brušenja golgeterskog talenta i realiziranja hita “Malena”, predsjednik Vikend-revolucije je po hitnom postupku povukao Geby s posudbe. Prvi rezultati tog vizionarskog poteza već su vidljivi pa je pred nama novi, četvrti po redu, singl „Do sjevera“.

„Do sjevera“ je prvi singl „Vikend-revolucije“ objavljen u suradnji diskografskih kuća Spona i Aquarius Records, koji ujedno najavljuje album prvijenac čiji je izlazak planiran na proljeće.Kao inspiracija za pjesmu poslužila je ekonomska situacija kojoj je većina ljudi izložena te bijeg na koji se odlučuje sve više ljudi, a premda „Do sjevera“ ima geografski naziv i propagira kretanje prema sjeveru, toplo preporučamo da se za orijentaciju povremeno koriste kompas i mahovina. Tekst i glazbu potpisuje Hrvoje Prpić, aranžman je djelo cijelog benda, dizajn singla je napravio Dinko Pasini, pjesma je snimljena u studiju “ZG zvuk” te u „Rasta“ studiju Marka Gaćine, koji je ujedno i glazbeni producent singla.

Za singl „Do sjevera“ snimljen je sofisticiran videospot u režiji vrlo produktivnog i talentiranog Dinka Pasinija, čime je nastavljena uspješna suradnja sa spotova „Naša kuća“, „Apsolutno slobodan“ i „Sviramo“. Kako bi članovi Vikend-revolucije na malim ekranima izgledali barem nijansu ljepše nego u svakodnevnom životu, angažirali su šminkericu Bianku Žugelj i frizerku Anu Bulat, a kako su one obavile ovaj nimalo lagan zadatak možete provjeriti u videospotu.

jazz foot
drumtidam foot
Sound Report foot
classics foot
Bez sluha foot
Treći svijet foot
reggae foot