Paula Hawkins – Djevojka u vlaku

Paula Hawkins – Djevojka u vlaku

Pred nama je književni fenomen godine, napeti triler „Djevojka u vlaku“, koji je prodajnim brojkama u svijetu zasjenio čak i Da Vincijev kod i roman Nestala, te je u 3 mjeseca od izlaska prodan u gotovo 2 milijuna primjeraka. Autorica izvrsno koristi književni trend zanimanja za mračne drame koje se odvijaju u četiri zida, a taj trend popularan je na obje strane Atlantika. Knjiga dotiče i univerzalne teme kao što su voajerizam, radoznalost, zanimanje za život drugih, zavisti, želje i maštanja te emocije koje divljaju u razmišljanju o privatnim stvarima drugih. Čak je i Stephen King, kralj trilera i horora, izrazio oduševljenje knjigom riječima: „Stvarno nevjerojatno neizvjestan roman. Držao me budnim većim dijelom noći. Pripovjedačica ovisna o alkoholu jednostavno je savršena.“

Sadržaj:
Rachel svako jutro putuje vlakom na posao. Zna da će svaki dan vlak stati uvijek na istom semaforu, s pogledom na niz vrtova iza kuća. Jedna će joj kuća posebno zapeti za oko. Umislit će si da poznaje njezine stanare i nazvat će ih Jess i Jason. Njihov život – kako ga ona vidi – savršen je, za razliku od njezina koji se nakon razvoda počeo raspadati. A onda će se dogoditi nešto šokantno. Samo na minutu, prije nego što vlak krene dalje Rachel će shvatiti da život idilične obitelji nije tako savršen. Sve će se promijeniti, savršena će obitelj završiti na naslovnicama novina, a Rachel u njihovoj kući i postati dio života koji je dotad samo gledala iz vlaka.

O autorici:
Paula Hawkins petnaest je godina radila kao novinarka prije nego se okušala u pisanju fikcije. Rođena i odrasla u Zimbabveu, Paula se 1989. godine preselila u London i otad živi ondje. Djevojka u vlaku njezin je prvi krimić.

Iz stranih kritika:
Djevojka u vlaku… savršeno je napisan i pripovjedački genijalno zamišljen roman.
/The Washington Post/
Neizmjerno uzbudljiv, napet i nepredvidljiv roman. Jednostavno nisam mogla prestati čitati. Nikako ga ne smijete propustiti!
/Tess Gerritsen/
Kakva skupina likova, kakva situacija, kakva knjiga! Alfred Hitchcock za novi naraštaj.
/Terry Hayes/
Pametan, napet i zanimljiv od prve do zadnje stranice.
/Lisa Gardner/
Brza vožnja prepuna zavoja i obrata. Gledanje kroz prozor vlaka više nikad neće biti isto!
/Colette McBeth/

 

 

Hrvatske blues snage
reggae foot
jazz foot
Treći svijet foot
terapija_FOOT
Bez sluha foot
soundgardina foot