Počela prodaja ulaznica za festival “Velika rock eksplozija #8”

Ovogodišnja, osma po redu Velika rock eksplozija će se održati od 8. do 10. listopada u zagrebačkom klubu Hard Place, a u tri večeri će nastupiti devet sastava – Mr. Albino, Donkey Hot, Gospođa, Radio Aktiv, Sebastian Doe, Halter Ego, Kopito, Repassage i Ministarstvo napada, sastav koji je uskočio umjesto prvobitno najavljene Altre. Svi koncerti počinju u 21:30 h, a ulaznice se, po cijeni 20 kuna, mogu kupiti u Dirty Old Shopu, Aquarius Recordsu u Varšavskoj ulici, Rockmarku te na šanku Hard Placea.

Velika rock eksplozja je glazbeni događaj novog urbanog i modernog pristupa tradicionalnoj i alternativnoj rock glazbi. Na njoj sudjeluju novi izvođači takvog izričaja koji su u protekloj sezoni objavili službeni nosač zvuka za neku od diskografskih kuća, koji su pobjedili na nekom od snažnijih domaćih demo festivala ili koji su se na bilo koji drugi način nametnuli kao nešto novo, drugačije ili bitno na aktualnoj rock sceni.Utoliko je VRE svojevrstan godišnji pregled domaće nove rock produkcije.

Od 2008. godine naovamo, festival je narastao od jednodnevnog do u nekim godinama petodnevnog događaja, etablirao se na području festivala koji se bave isključivo domaćim glazbenim stvaralaštvom i glazbenom kulturom mladih s naglaskom na autorskom momentu. Istovremeno se pokazalo da su programski urednici festivala tijekom godina odradili odličan posao i dobro plasirali neke nove izvođače u javnost jer su isti izvođači u kasnijim sezonama skoro redovito osvajali razne nagrade – diskografske nagrade Porin za nove izvođače, alter album, najbolju vokalnu suradnju… nagrade Hrvatske glazbene unije Status, u različim kategorijama, Fender Mega muzika nagrade za nove izvođače pa i nagradu u inozemstvu – “Davorin” za najbolji regionalni debitantski album.

Dođite u Hard Place, uživajte u dobroj glazbi i pozitivnoj atmosferi te svjedočite nastupima etabiliranih bendova i perspektivnih sastava koji će to tek postati.

U četvrtak, 08. listopada nastupaju mlade snage ovogodišnje Velike rock eksplozije – Mr. Albino, Donkey Hot i Gospođa.
Mr. Albino je četveročlani zagrebački alter rock sastav, koji u svoju glazbu ubacuje elemente funka, bluesa i grungea, a zainteresirali su medije i publiku ovogodišnjom pobjedom na HGF demo festivalu.
Donkey Hot  je energičan peteročlani “kvartcore” bend iz Zaprešića osnovan 2014. godine, koji ima snimljena dva singla.
Gospođa je grupa iznimno mladih zagrepčana, čije su pjesme “Ti si gej” i “Padam od alkohola” već sada postale veliki underground hitovi među mladom populacijom.

U petak, 09. listopada u Hard Placeu sviraju Radio Aktiv, Sebastian Doe i Halter Ego.
Radio Aktiv je pulsko-zagrebački rock-ska-reggae bend koji je objavio dva studijska albuma i osvojio brojne nagrade – pobijedili su na HGF demo festivalu i HR demo festivalu, osvojili Fender Mega Muzika nagradu kao najbolji mladi bend te zaslužili nominaciju za glazbenu nagradu Porin u kategoriji “Novi izvođač godine”.
Sebastian Doe je poluakustični autorski bend, poznat po širenju nevjerojatno pozitivne energije na koncertima, a iza sebe ima brojne singlove i studijski album.
Halter Ego je žestoki četveročlani zagrebački alternativni punk’n’roll bend koji čine isključivo djevojke. Njeguju punk-rock izričaj koji od milja nazivaju “halternativni partviškor”.

U subotu, 10. listopada, koncert će održati Kopito, Repassage i Ministarstvo napada.
Unikatni predstavnik otočkog vala, bend Kopito s otoka Visa, ima objavljena tri studijska albuma, mnoštvo koncerata u nogama, nagradu Zlatna Koogla za najboljeg novog izvođača, a trenutno su finalisti ovogodišnjeg RockOff festivala.
Repassage je peteročlana splitsko-imotska grupa, sastavljena od pet vrhunskih glazbenika. Osnovani su 2012. godine, a sviraju fascinantan spoj jazza i gypsy-swinga.
Ministarstvo napada je beskompromisni zagrebački punk-rock kvartet, poznat po žestokoj svirci, energičnom nastupu te inteligentnim i duhovitim tekstovima

soundgardina foot
Sound Report foot
reggae foot
Bez sluha foot
Treći svijet foot
classics foot
drumtidam foot