Počele su prijave za 10th Croatian Blues Challenge

Croatian Blues Challenge

Počele su prijave za jubilarno, deseto nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika – Croatian Blues Challenge. Ovogodišnji Challenge će se održati u klubu “Rock Caffe” u Puli, a već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:

  • Četvrtak, 25.10.2018. Solo/duo kategorija
  • Petak, 26.10.2018. Band kategorija

dok je subota, 27.10.2018. rezervirana za pobjednike u obje kategorije te posebne goste.
Prijave za 10th Croatian Blues Challenge traju do do nedjelje 21.10.2018. u ponoć. Izvođači se prijavljuju putem sljedećeg linka: http://www.hrvatskebluessnage.hr/prijavnica-za-challenge-129

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju –  35th International Blues Challengeu, koji će se od 22. do 26. siječna 2019. održati u prijestolnici bluesa – Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 10th European Blues Challengeu, koji će se održati 2021. godine.

Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da su četiri naša predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci) ušla u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Udruga “Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 9 Zagreb International Blues Festivala, 9 Croatian Blues Challengea, objavila desetak kompilacijskih albuma, 10 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te 8 puta u Berlin, Toulouse, Rigu, Brisel, Torritu, Horsens i Hell na European Blues Challenge. Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj čitajte na novoj, u završnoj fazi izgradnje, web stranici www.hrvatskebluessnage.hr

Hrvatske blues snage
reggae foot
Treći svijet foot
classics foot
Bez sluha foot
soundgardina foot
drumtidam foot