Počele su prijave za 13th Croatian Blues Challenge

13th CBC

Hard Place, Zagreb
05.11.2021. Solo/duo kategorija
06.11.2021. Band kategorija

     Počele su prijave za trinaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika – Croatian Blues Challenge. Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg Challengea u zagrebačkom klubu Hard Place, odlučeno je da će se i ovogodišnje natjecanje održati na istom mjestu. Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:

  • Petak, 05.11.2021. Solo/duo kategorija
  • Subota, 06.11.2021. Band kategorija

Prijave za 13th Croatian Blues Challenge traju do ponedjeljka, 1.11. u ponoć, a izvođači se  prijavljuju putem sljedećeg linka:
http://www.hrvatskebluessnage.hr/prijavnica-za-challenge-129

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju –  38th International Blues Challengeu, koji će se održati 2023. godine u prijestolnici bluesa – Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 13th European Blues Challengeu, koji će se održati 2025. godine. Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da je pet naših predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci, Bluesy Threesome) ušlo u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.
Udruga “Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 500 koncerata, 12 Zagreb International Blues Festivala, 12 Croatian Blues Challengea, objavila petnaestak kompilacijskih albuma, 13 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te u Berlin, Toulouse, Rigu, Bruxelles, Torritu, Horsens i Hell… na European Blues Challenge. Također, na International Blues Challengeu u Memphisu, udruga Hrvatske blues snage je osvojila najprestižniju svjetsku blues nagradu za neizvođače – Keeping the Blues Alive! Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj čitajte na: www.hrvatskebluessnage.hr

classics foot
Treći svijet foot
Sound Report foot
drumtidam foot
terapija_FOOT
reggae foot
Hrvatske blues snage