Počinje 11th Croatian Blues Challenge!

11th CBC

Četvrtak 24.10.2019. Solo/duo kategorija
Hele & Hutch (Novigrad)
No Quarter (Zagreb)
Vedran Žanko (Zagreb)
+gosti: Bluesman (by Tony Lee King)

Petak 25.10.2019. Band kategorija
Bluzy Threesome (Sisak)
Greenhouse Blues Band (Zagreb)
Halftonz (Zagreb)
The Muddy Breakdown (Slatina)
Rovovsko stopalo (Osijek)
+gosti: The Stage Schoolers
Idemo doma

Subota 26.10.2019. Winners & Guests
Pobjednici 11th CBC-a
+gosti: duet Brothers

Nakon prošlogodišnjeg izdanja u Puli, Croatian Blues Challange se “vraća” u Zagreb. Jedanaesto natjecanje domaćih blues glazbenika će se održati od 24. do 26. listopada u klubu Hard Place, a u dvije natjecateljske večeri će nastupiti ukupno osam izvođača te tri posebna gosta. U Solo/duo kategoriji će u četvrtak (24.10.) u Hard Placeu nastupiti Hele & Hutch (Novigrad), No Quarter (Zagreb) te Vedran Žanko (Zagreb), a kao gost svira sastav Bluesman, novi projekt Tony Lee Kinga. U bend kategoriji u petak (25.10.) će se natjecati Bluzy Threesome (Sisak), Greenhouse Blues Band (Zagreb), Halftonz (Zagreb), The Muddy Breakdown (Slatina) i Rovovsko stopalo (Osijek), dok će kao gosti nastupiti The Stage Schoolers, mladi bend koji nas je predstavljao u Mamphisu u siječnju ove godine te duet Idemo doma, iza kojeg se skrivaju Damir Horvatiček i Ivan Veljača. Subota je rezervirana za nastupe pobjednika iz obje kategorije te posebne goste, duet Brothers.

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju – 36th International Blues Challengeu, koji će se od 28. siječnja do 1. veljače 2020. održati u prijestolnici bluesa – Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 10th European Blues Challengeu, koji će se održati u travnju 2022. godine.

Prvog dana festivala, 24.10.listopada, će diskografska kuća Spona objaviti dvostruki CD album na kojem su skupljene dostupne snimke izvođača koji su pobijedili na Croatian Blues Challengeu tijekom prvih deset godina njegovog održavanja i/ili su kao naši predstavnici putovali u Memphis na međunarodno svjetsko blues natjecanje International Blues Challenge. Hrvatski blueseri putuju u Memphis kontinuirano od 2009. godine i trenutno smo jedina neamerička država kojoj je to uspjelo. Zahvaljujući tome, kao i drugim svojim aktivnostima, udruga Hrvatske blues snage je u siječnju 2019. godine u Memphisu primila najveću svjetsku blues nagradu za neizvođače – Keeping the Blues Alive!
Dođite u Hard Place, uživajte u odličnoj glazbi i podržite domaću blues scenu!

Ulaz na sve koncerte je besplatan!

classics foot
drumtidam foot
Treći svijet foot
soundgardina foot
Sound Report foot
Hrvatske blues snage
reggae foot