Počinje 17. HGF demo festival

S prvom sekundom subote, 15.12.2012., otpočele su on-line prijave za 17. HGF demo festival. Riječ je o najdugovječnijem nacionalnom demo događanju koje je gerilski započelo s radom 1996. godine i tijekom godina izraslo u krovni hrvatski demo festival.
Prisjetimo li se okruženja u kojem je nastao, izdvajamo: 1996. je bila prijestupna godina. Na Olimpijadi u Atlanti rukometaši osvajaju zlato, a vaterpolisti srebro, Njemačka (prvi puta kao ujedinjena) opet osvaja europsko prvenstvo u nogometu, otkriven je 112. element – Kopernicij, prestaje opsada Sarajeva, počinje rat u Čečeniji, „Deep Blue“ kompjuter prvi puta pobjeđuje Kasparova u šahu, „Braveheart“  osvaja Oscara za najbolji film, Bill Clinton drugi puta pobjeđuje na predsjedničkim izborima, kod Dubrovnika se ruši američki Boeing 737, veliki prosvjedi za Radio 101, umire Ella Fitzgerald,  Alanis Morissete osvaja Grammy za album godine “ Jagged Little Pill“, „Ramones“ sviraju posljednji koncert u Hollywoodu, reunion „Sex Pistolsa“, „Spice Girls“ imaju debut singl „Wannabe“ i album „Spice“, „Telling Lies“ Davida Bowieja postaje prvi digitalni singl koji jedan major label (Virgin) nudi na prodaju, Slash službeno odlazi iz „Guns ‘n’ Roses“, a Max Cavalera iz „Sepulture“, Lisa Marie Presley se razvodi od Michaela Jacksona, „Majke“ objavljuju „Vrijeme je da se krene“, Urban „Otrovnu kišu“, a „Let 3“ – „Živi kurac“, tri mladića iz Zaboka organiziraju 1. HGF demo festival.
Danas, 17 godina kasnije, pred nama je novo izdanje festivala koji je iz podruma dvorca Gjalski izrastao u krovni hrvatski demo festival na koji svoje pobjednike šalju svi „ozbiljni“ natjecateljski domaći demo festivali. Od 2009. festival redovito objavljuje kompilacijske CD albume s po jednom skladbom finalista festivala i pokreće nagradu za poseban doprinos razvoju i unapređenju demo scene. Istovremeno pobjednici festivala vrlo brzo nakon pobjede redovito objavljuju debut albume za „velike“ diskografske kuće. Natječaj traje do 15.2.2013.

Link za on-line prijavu: http://www.hgf-zabok.com/prijave/index.php?c=bend&m=prijava
Više o HGF-u: http://www.hgf-zabok.com/
Sve informacije oko Natječaja čitajte na: www.mixer.hr i www.spona.biz
Sve detalje oko natječaja preuzmite OVDJE.

Fotografiju prošlogodišnjih pobjednika HGF-a, Pištolj na gumene metke, možete preuzeti OVDJE.

Sound Report foot
terapija_FOOT
soundgardina foot
reggae foot
drumtidam foot
Hrvatske blues snage
classics foot