Počinju prijave za 7th Croatian Blues Challange

Počinju prijave za 7th Croatian Blues Challenge

Split, Judino drvo, 30.10.2015. – Regionalno finale
Zagreb, Bikers Beer Factory, 05.11.2015. – Regionalno finale
Pula, Rock Caffe, 06.11.2015. – Regionalno finale
Pula, Rock Caffe, 07.11.2015. – Nacionalno finale

Počele su prijave za sedmo nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika – Croatian Blues Challenge. Zbog velikog interesa u prethodnim sezonama, ali i primjedbi izvođača o velikim putnim troškovima, ovogodišnji Challange uvodi novost – prije velikog nacionalnog finala 7. studenog u pulskom Rock Caffeu, održat će se tri regionalna finala – 30. listopada u Judinom drvu u Splitu, 5. studenog u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory te 6. studenog u Rock Caffeu u Puli. Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije: Solo/duo i Band kategoriji, a još jedna novost je da će pobjednici, uz ostale nagrade, osvojiti i snimanje singla u zagrebačkom Greenwood studiju.

Prijave za 7th Croatian Blues Challenge traju do:
– do petka, 23.10.2015. u ponoć za regionalno finale u Splitu
– do petka, 30.10.2015. u ponoć za reginalana finala u Zagrebu i Puli
Izvođači se prijavljuju putem sljedećeg linka: http://www.croblues.com/prijava.html

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju –  32th International Blues Challengeu, koje će se od 26. do 30. siječnja održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 7th European Blues Challengeu u proljeće 2017. godine. Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da su u proteklih sedam godina četiri od naših predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci) ušla u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Udruga “Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 6 Zagreb International Blues Festivala, 6 Croatian Blues Challengea, objavila 4 kompilacijska CD albuma, 7 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te pet puta u Berlin, Toulouse. Rigu i Brisel.na European Blues Challenge. Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj saznajte na: www.croblues.com.

Logotip 7th Croatian Blues Challengea downloadajte OVDJE

classics foot
Treći svijet foot
reggae foot
terapija_FOOT
Hrvatske blues snage
soundgardina foot
Sound Report foot