Poznata još dva finalista 18 HGF demo festivala

ZAGREB, HARD PLACE, Četvrtak, 13.03. 2014.

 Koncertom u prepunom zagrebačkom Hard Placeu dobili smo još jednog finalista 18. sezone HGF-a: zagrebačku grupu Altra. Niti ovaj put nije nedostajalo dobre svirke i raspoložene publike. U natjecateljskom dijelu nastupili su zagrebački bendovi K.I.P., Altra, Perle i Listopad, a večer je završila fenomenalnim gostujućim nastupom sve popularnijeg zagrebačkog benda Vikend-Revolucija. Valja spomenuti da su svi bendovi, osim grupe Perle predvođeni pjevačicama. Svi izvođači su bili izvrsno primljeni od strane publike, a prema odluci žirija, pobijedila je grupa Altra koja će nastupiti u velikom finalu u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.
Altra je rock band iz Zagreba, s dodacima funka, jazza, metala, popa i bosanove, začinjena mistikom Međimurja. Egzistira već duži niz godina na hrvatskoj demo sceni, ali s ozbiljnijim radom započinje tek na jesen 2009. godine.

altra
Altra (Photo by Fotomuzika)

KARLOVAC, MALA SCENA, Subota, 15.03.2014.

Da karlovačka mlada glazbena scena postaje vrlo respektabilna, a ujedno i raznovrsna, najbolje pokazuje iskreno priznanje organizatora HGFa, najvećeg hrvatskog festivala demo bendova, da je žiri upravo u Karlovcu do sada imao najteži posao. Četiri benda, pritom četiri različita glazbena stila i puno “glavobolje” za one koji su morali odlučiti o samo jednom bendu koji će nastupiti na finalnoj večeri ovogodišnjeg izdanja HGF-a. Na kraju, odluka je ipak pala na karlovački Soul Radio, skupinu vrsnih instrumentalista i vokalista, koji su uz pobjedu dobili i gromoglasne ovacije publike. Njihova besprijekorna izvedba originalne funk/soul/blues/groove muzike je čak i u pjesmama laganog tempa potaknula na ples cijelu Malu Scenu. Izvrstan nastup imao je i energični dugoreški funk/rock/hip-hop sastav Udriground, predvođen s dva dinamična hip-hop vokala. Karlovački alternativni rock/metalci  Eclipse of Time svojim su modernim nastupom dodatno zagrijali publiku i pokazali se kao bend s najviše obožavateljca te večeri. Vrlo dobru svirku pružila je i grupa Absortick, najmlađi su stažem i godinama te će nesumnjivo još napredovati, a već sada imaju zavidan broj fanova koji su s oduševljenjem popratili njihov koncert.

Kao poseban gost je nastupio sisački bend Pištolj na gumene metke koji je rasplesao sve prisutne i opravdao titulu pobjednika HGF demo festivala iz 2012. godine.
Uoči koncerta održana je i odlično posjećena radionica o autorskim pravima namijenjena mladim glazbenicima, koji su mogli saznati sve što ih je zanimalo o ovom području.
Soul Radio je šesteročlani funk/soul/blues bend, osnovan 2011. godine u Karlovcu, a kao najznačajniji nastup do sada ističu svirku na Split Rock Festu 2012.

Soul Radio MC

Soul Radio (Photo by Matija Furudić)

Recimo još kako je Soul Radio šesti finalist 18. HGF-a. Prije njih to su pravo na koncertima u Zagrebu izborili bendovi Seven Mouldy Figs i Altra, u Rijeci Officer Down, a pravo nastupa na finalnoj večeri imaju i pobjednici lokalnih demo festivala, Elyn Porter s Festivala labinskih bendova te zagrebački Abnor Malan, pobjednik Demo festivala Zaprešić. HGF se nastavlja ovaj četvrtak u zagrebačkom Hard Placeu, gdje će se za još jedno mjesto u finalu boriti zagrebački bendovi Batistuta, Post-coital Silence, F5, 4toEnergize te Pravica iz Oroslavja.

Treći svijet foot
terapija_FOOT
classics foot
soundgardina foot
Hrvatske blues snage
reggae foot
Bez sluha foot