Poznati finalisti 8th Croatian Blues Challengea!

Croatian Blues Challenge

Bikers Beer Factory
4.11.2016. – Natjecateljski dio
5.11.2016. – Winners & Travellers

Poznati su svi finalisti najvećeg nacionalnog blues natjecanja – Croatian Blues Challengea! Za prestižnu nagradu pobjednika ovogodišnjeg, osmog po redu CBC-a će se u petak, 4. studenog, u zagrebačkom klubu “Bikers Beer Factory”, natjecati sljedeći izvođači:

Solo/duo kategorija:
Bugi GeorgeV (Zagreb)
Juran Strmecky (Sisak)
Nikola Borčić (Rovinj)
Tomislav Goluban (Zabok)

Band kategorija:
Ben Dover (Zagreb)
Duhovi žica (Zagreb)
Tomislav Goluban Band (Zabok)
Zamba (Duga Resa)

Iako su bile najavljene dvije natjecateljske večeri (3. i 4.11.), zbog lakše tehničke organizacije i manjeg broja natjecatelja, održat će se samo jedna natjecateljska večer. Na njoj će nastupiti osam izvođača iz obje (Solo/duo i Band) kategorije. Natjecanje počinje u petak, 4. studenog, točno u 21 sat.

Dan kasnije, u subotu se u “Bikers Beer Factoryu” održava revijalna večer “Winners & Travellers”, na kojoj će nastupiti pobjednici CBC-a te bend mladih glazbenika koji putuju u Memphis natjecati se u Youth kategoriji, a čine ga učenici Pop rock škole iz Siska. To je drugi put da Pop rock škola iz Siska vodi mlade u Memphis.
Podsjetimo, kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju –  33th International Blues Challengeu, koje će se od 31.1. do 4.2.2017. održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 8th European Blues Challengeu, koji će se održati od 15.-18.3.2018. u norveškom gradu neobičnog imena – Hell.

Ove godine po prvi puta imamo i novčanu nagradu za pobjednike odnosno njihov put u Memphis. Tako će pobjednički bend dobiti 10.000,00 Kn koje osigurava Hrvatska glazbena unija, dok će pobjednik u solo/duo kategoriji dobiti 2.000,00 Kn koje osigurava Filab iz Samobora.
Udruga “Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 7 Zagreb International Blues Festivala, 7 Croatian Blues Challengea, objavila 4 kompilacijska CD albuma, 8 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te 6 puta u Berlin, Toulouse, Rigu, Brisel i Torritu na European Blues Challenge. Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj uskoro čitajte na novoj, u završnoj fazi izgradnje, web stranici www.hrvatskebluessnage.hr

Sound Report foot
reggae foot
soundgardina foot
drumtidam foot
classics foot
Treći svijet foot
Hrvatske blues snage