Promocija albuma “St Germain” @ Tvornica kulture 7.11.2015.

St Germain se vratio. Isti kao nekad, ali nepredvidiv kao nikad do sad! Dvadeset godina nakon uspješnog album ”Boulevard”, petnaest godina nakon nagrađivanog “Tourista”, nakon nekoliko svjetskih turneja, Ludovic Navarre, alias St Germain ponovno je ušao u studio. U petak 9. listopada izašlo je njegovo treće i jedinstveno izdanje pod nazivom “St Germain”.

Za “St Germain”, Navarre je inspiraciju našao u afričkoj tradicionalnoj glazbi, ponajviše s malijskog teritorija koja se oslanja na ceremoniju lova i rituala naroda Mandinke u kojima pjevači, plesači i glazbenici slave različite faze života.

Kao pravi čarobnjak zvuka, St Germain uspješno je stvorio ritmičan i prozračan spoj zvukova, kombinirajući tradicionalne afričke instrumente poput kore, balafona, peul violine, sokua i žičanog instrumenta n’goni s električnom gitarom i saksofonom, a sve to pomiješano s elektroničkim sekvencama i slojevima. Njegova tehnika evidentna je u instrumentalnim stvarima poput “Hanky Panky” “Mary L” i “Forget Me Not” dok su za “Sittin’ Here” “Voila” i “Family Tree” karaktersitični vokali malijskih glazbenika Nahawa Doumbia, Fanta Bagayogo i Adama Coulibaly. St Germain poznat je i po svojoj ljubavi prema blues glazbi, stoga je najavni singl “Real Blues”, u kojem je ukomponirao vokale teksaške blues legende Lightnin’ Hopkinsa, posvetio Mississippi bluesmanu R.L. Burnsideu koji je preminuo 2005. godine.

St Germain je produkciju  albuma izvršio u vlastitom studiju gdje se okružio afričkom dijasporom, ponajviše iz Malija i Senegala kao što su Adama Coulibaly (Salif Keita), Sadio Kone, Guimba Kouyate, Cheikh Lo Ouza Diallo, Mamadou Cherif Soumano (Tiken Jah Fakoly) i Zoumana Tereta.

Ova međunarodna ekipa glazbenika nadopunjena je klavijaturistom, Didier Davidasom iz Martinique, brazilskim perkusionistom, Jorge Bezerra (Joe Zawinul Syndicate), senegalskim basistom Alioune Wade (Ismael Lo) i saksofonistom, Edouardom Laborom iz Guadeloupea, koji se također pojavljivao na prethodnim izdanjima.

Bitno je naglasiti da će njegov najnoviji album na europskim pozornicama u punom sjaju iznijeti i bend koji prati St Germaina te broji devet glazbenika. Dakle, ne očekujte DJ set, već  koncert u pravom smislu te riječi.

Zagrebački nastup St Germaina bilježi ogroman interes na Facebook eventu koji je u nekoliko dana okupio preko 3400 ljudi najrazličitijih profila, ali s jednom željom, da vide kako St Germain zvuči live.

Ulaznice možete kupiti online putem sustava Entrio ili na svim prodajnim mjestima istog sustava, čiji popis možete pronaći ovdje: https://www.entrio.hr/outlets. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 200 kn, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, iznosit će 230 kn.

classics foot
Bez sluha foot
Treći svijet foot
drumtidam foot
Sound Report foot
reggae foot
Hrvatske blues snage